Automoto

Dosta snijega, dajte hladnu Coronu

Hrvoje Bošnjak • nedjelja, 18.02.2007.

Eto, završio je i inauguralni reli Norveška. A kao što i doliči prvom takovom, štono bi se menadžerski reklo ''eventu'', bio je prepun obrata, iznenađenja, neočekivanih pobjednika, a uz to i gubitnika.

Mikko Hirvonen je dokazao da polako prerasta u Fordovu uzdanicu za budućnost, i da se BP Ford WRC momčad nema čega bojati ukoliko Marcus Bosse Gronholm krajem ove godine odluči otići u zasluženu mirovinu na svoja voljena finska polja i svoje obljubljene farme.

Srećom, i Fordova momčad je pokazao da se ne boji pustiti svog drugog vozača da pobijedi, makar na taj način uzimao bodove svom timskom kolegi koji žarko želi otići u mirovinu s još jednim naslovom svjetskog prvaka. Čestitke Fordu na ovom potezu, koji, vjerujemo, Citroënova momčad ne bi učinila. Također, čestitke Fordu na zauzeću sva tri mjesta na podiju.

Da ne zaboravimo, čestitke Fordu na odlično izrađenom Ford Focusu RS '06, koji već drugu godinu zaredom dokazuje koliko je brz i usklađen sa svim podlogama koje odluči počastiti svojim rulanjem po istima.

Svakako, moramo čestitati i Henningu Solbergu, Petterovom starijem, nerazmaženijem bratu na prvom podiju u WRC kategoriji. Čestitamo i Fordu koji mu je to omogućio kada ga je posjeo u jedan od njihovih automobila u svojoj drugoj momčadi Stobart Ford. Henning je naime danas pretekao svog brata i mrtav hladan, te nimalo bratski mu oduzeo priliku da se šepuri na podiju pred domaćim navijačima. Svakako moramo iskoristiti priliku da istaknemo da je među pet prvih automobila na ovom reliju, četiri mjesta zauzeo Ford svojim vozilima.

Čestitke i Jariju Mattiju Latvali, mladom, strašno brzom Fincu koji bi u skoroj budućnosti mogao raditi društvo Mikku Hirvonenu u A momčadi, a što je i dokazao ovako dobrim rezultatom, odnosno petim mjestom vozeći Ford Focus WRC '05.

Citroën je na ovom reliju smjestio svoja dva stara WRC automobila u obličju nekoć fantastične Xsare tek na 6. i 7. mjesto zahvaljujući fantastičnoj predanosti Gigi Gallija i Daniela Carllsona.

I tako, sezona snijega i leda došla je svome kraju, sljedeći puta kada ćemo se čitati, publika uz prašnjave brzince Meksika pit će hladnu Coronu, jesti tortilje, burritose, chinicange i ine meksičke delicije, a WRC zvijeri dahtat će od manjka svježeg zraka na 2500 metara nadmorske visine trpeći temperature iznad 25 stupnjeva celzijusovih.

Poredak na kraju relija:
1. M. Hirvonen (FIN/Ford) 3:28:17.0
2. M. Grönholm (FIN/Ford) + 9.5
3. H. Solberg (NOR/Ford) + 3:44.6
4. P. Solberg (NOR/Subaru) + 4:01.1
5. J. Latvala (FIN/Ford) + 5:30.7
6. G. Galli (ITA/Citroën) + 7:05.2
7. D. Carlsson (ŠVE/Citroën + 9:23.7
8. J. Kopecky (ČEŠ/Škoda) + 11:49.9
9. R. Dalsj? (NNOR/Subaru) + 13:31.8
10. A. Mikkelsen (NOR/Ford) + 14:28.7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolWRC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!