Automoto

Prva NASCAR pobjeda za Montoyu

Ante Kojundžić • ponedjeljak, 05.03.2007.

Bivši vozač Formule 1, Kolumbijac Juan Pablo Montoya došao je do svoje prve pobjede u NASCAR-u i to Busch seriji. No, prvi trijumf bivšeg vozača McLarena i Williamsa nije prošao bez kontroverzi. Naime, Montoya je na putu prema pobjedi s prvog mjesta izbacio svog timskog kolegu…

Utrka Busch serije se održala u Mexico Cityju, a Montoya je nastupio za momčad Chipa Ganassija u kojoj mu je momčadski kolega bio Scott Pruett. Kolumbijac je dominirao tokom cijele utrke no, negdje na pola puta zadesili su ga problemi s gorivom.

Juan Pablo se uspio vratiti na stazu te se probijao do samog vrha gdje je i stigao osam krugova prije kraja utrke, ali u jednom zavoju kasnije koči s unutarnje strane u borbi s Pruettom te ga izbacuje s vodeće pozicije: ''To je bila pokvarena i prljava vožnja'', rekao je ogorčeni Pruett koji je utrku uspio završiti na petom mjestu.

Svjestan što je napravio, Montoya se ispričao: ''Žao mi je što se dogodilo Scottu. Kasnije sam kočio, bio s unutarnje strane i jednostavno nisam imao gdje drugo ići.'' Nitko u momčadi nije bio zadovoljan potezom novaka u NASCAR-u pa ni Ganassi: ''Nisam baš siguran da je trebao napraviti takav potez ovako rano.''

No, Montoya uprkos oštećenom bolidu uzima pobjedu i to prvu za nekog vozača iz Latinske Amerike u NASCAR-u: ''Velika je ovo pobjeda za zajednicu Latinskih Amerikanaca kao i za sve one koji su me podržavali'', rekao je na kraju Montoya koji je ovom pobjedom najavio da bi mogao zabilježiti dobre nastupe i u Nextel seriji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!