Automoto

Šebalj i Klinc pobijedili na Zemunskom reliju

Sportnet • utorak, 27.03.2007.

Jednodnevno međunarodno natjecanje prvenstva Srbije održalo se jučer u Beogradu, u još kraćem izdanju nego je trebalo. Naime, prvi brzinski ispit je pretvoren u etapu nakon što je naša posada sa startnim brojem 1 naletjela na razbijeno vozilo predvozača, no srećom, uspjeli su se zaustaviti ispred oštećenog vozila...

Drugi brzinski ispit 'Avala' (koji se trebao voziti 3 puta) otkazan je zbog problema sa zatvaranjem ceste, stoga se reli sveo na jedan brzinski ispit dužine desetak kilometara koji je vožen 4 puta. Šebalj i Klinc su se prilagođavali na automobil i svakim prolaskom po istom, vrlo brzom brzinskom ispitu 'skidali' svoje vrijeme te na kraju došli i do pobjede.

Juraj Šebalj i Toni Klinc uspješno su obavili zadatak odnosno ispunili cilj zbog kojega su na taj reli i otišli. Novi Mitsubishi s kojim u ovoj sezoni nastpaju na PE su isprobali, poigrali se sa diferencijalima i ovjesom te podešavanjem automobila prema vozaču. S mađarskim timom koji ih prati sve je prošlo u najboljem redu, a slijedi još jedno testiranje kroz dva tjedna u Mađarskoj, kako bi na prvu utrku Prvenstva Europe otišli sasvim pripremljeni.

Poredak na kraju relija:
1. Juraj Šebalj (HR) - Mitsubishi Lancer EVO IX 20:16,0
2. Vladan Petrović (SRB) - Subaru Impreza N11 20:29,1
3. Mitja Klemenčić (SLO) - Mitsubishi Lancer EVO IX 20:45,6
4. Darko Peljhan (SLO) - Mitsubishi Lancer EVO IX 20:49,1
5. Srđan Višnjić (SRB) - Renault Clio 21:01,2
6. Srđan Petrović (SRB) - Renault Clio 21:05,8
7. Saša Stanišić (HR) - Mitsubishi Lancer EVO IX 21:08,0
8. Draško Topalović (SRB) - Mitsubishi Lancer EVI VI 21:17,8

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!