Automoto

Vikend na Grobniku obilježen padovima i atraktivnim vožnjama

Sportnet • ponedjeljak, 02.04.2007.

Iznimno sportska atmosfera na prvom ovogodišnjem Croatian Speedweeku protekli vikend. Saša Kranjec kao vozač Suzuki Eurorent Racing Teama opet na postolju, padovi nekolicine trkača na kraju uzrokovali prekid utrke…

Grobnik je bio premalen tijekom cijelog vikenda, a brojni ljubitelji brzinskog motociklizma okupirali su tribine oko staze, a sami trkači osigurali da svi gledatelji budu zadovoljni viđenim. Uz već standardno izvrsnog Sašu Kranjeca, ovo je bio i vikend Gorana Gajića.

Prvu ovogodišnju utrku na Grobniku, koja se doduše ne boduje u prvenstvu Hrvatske nego je više revijalnog karaktera, trkači su jedva dočekali jer je prvo okupljanje takmaca nakon zimskih priprema. U klasi 1000 nestrpljivo se očekivao nastup Erdeca, Kranjeca, Gajića, Kezića, Odaka, Grgana i još nekolicine.

Slika 1 od 2.

Subotnja utrka je bila najatraktivnija u međusobnom ogledu Kranjeca i Gajića. Međusobna preticanja na kraju su rezultirala Gajićevim osobnim rekordom na stazi (1:34.1), dok su Kranjec i Erdec vozili daleko ispod svojih uobičajenih prolaznih vremena (Kranjec 1:34.7 umjesto dosadašnjih 1.33.0 i Erdec s 1.34.7. umjesto dosada najbržih 1.31.9). Kranjecov neuspjeh u subotu se pripisuje umoru i trkaćim obavezama u proteklih nekoliko dana.

Nedjelja je, s druge strane, bila konkretnija što se tiče nastupa Saše Kranjeca. Na startu kreće tek četvrti, no već u prvom krugu izbija na drugo mjesto i isto zadržava do pada nekolicine trkača što na kraju uzrokuje organizatorovim prekidanjem utrke.

Obje utrke (i subotnju i nedjeljnu) pobjedničko postolje je osvojio talijanski tvornički trkač Fabrizio Pellizzon, i inače nepobjediv na Grobniku, pa je samim time izvan hrvatske konkurencije.

I drugi vozač Suzuki Eurorent Racing Teama, Antonio Odak, odvozio je svoje najbrže službeno vrijeme i najavio sa 1:36.7 da će mnogi vozači s njim imati problema tijekom sezone.

Saša Kranjec je izjavio da „je zadovoljan pokazanim imajući u vidu činjenicu da su održane prve ovogodišnje utrke i da je zima mnogima očito poslužila za dobre pripreme što će osigurati nadasve atraktivnu sezonu svim ljubiteljima sportskog motociklizma“.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!