Automoto

VW Polo Castrol Pirelli kup ulazi u 2. sezonu

Sportnet • petak, 13.04.2007.

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji održanoj u Zagrebu predstavljene su novosti i razlike u odnosu na prošlogodišnje izdanje VW Polo Castrol Pirelli kupa. Nazočni na tiskovnoj konferenciji bilu su predstavnici sponzora kupa: Ivo Ivančević – P.Z. Auto, direktor marke Volkswagen, Mijo Novačić ispred Castrola Hrvatska, Andreja Lehotkai ispred Auto Hrvatske, Hrvoje Anđelić ispred Gabrek tuninga te Milan Lastovčić – Auspuh Lastovčić...

Svi sponzori kupa izrazili su svoje zadovoljstvo prošlom sezonom te svoje veselje radi nastavka suradnje i nadolazeće sezone najatraktivnijeg kup natjecanja u Hrvatskoj. Glede medijskih pokrovitelja došlo je do promjene. Pored već postojećih – Auto Klub, Autosport.hr, Narodni radio pridružio se i Večernji list, koji poput Auto Kluba u kupu posjeduje jedan natjecateljski automobil, kojega će na svakoj utrci voziti drugi vozač.

Kup je promijenio i organizacijsku strukturu. Za tehniku je i dalje nadležan gosp. Zoran Novosel, organizator je AMD Matulji Racing – Siniša Sinčić, dok je Aleksandar Acko Božović imenovan predsjednikom kupa.

Što se samih pravila tiče, izmjene u odnosu na prošlu sezonu nisu velike. U tehničkom pravilniku uvedena je obavezna upotreba Castrol ulja za motor, gume su ostale kao i lani - Pirelli P 5000 Drago. Novost je i skidanje plombi sa motora, koji se u ovoj sezoni mogu otvarati i uskladiti s tehničkim pravilnikom.

Elektronike su podešene na način da se lako i brzo mogu mijenjati između automobila, bez potrebe prilagodbe automobila na novu elektroniku. Najavljene su i oštrije kontrole automobila, a za prva tri uložena protesta organizator će onome tko je protest uložio snositi 50% troškova.

U sportskom pravilniku nema većih promjena, osim glede utrke izdržljivosti čije vrijeme trajanja će se znatno produžiti u odnosu na prošlu sezonu. Novost je i izlazak kupa izvan granica Hrvatske, zbog nedostatka kružnih utrka u Hrvatskoj. VW Polo Castrol Pirelli kup će u srpnju nastupiti u Cerklju (Mobikrog – Slovenija). U kalendaru natjecanja je jedna kružna utrka manje nego u prošloj sezoni, dok kod brdskih utrka nije došlo do promjena.

Kalendar natjecanja:
21.-22.04. POREČ - KRUG
09.-10.06. OGULIN - BRDO
23.-24.06. POŽEGA - KRUG
30.-01.07. GROBNIK - KRUG
21.-22.07. CERKLJE - KRUG (SLO)
07.-09.09. GROBNIK - KRUG
15.-16.09. BUZET - BRDO
07.-08.10. DUGOPOLJE – KRUG

Konkurencija vozača ostaje i dalje izuzetno jaka. Marko Sitarić braniti će naslov, no barem desetorica vozača konkuriraju za naslov prvaka u ovoj sezoni. Lanjskoj postavi pridružuju se Dino Mađarić, koji je kao i Martin Mustapić lani nastupio na jednoj utrci kao gost vozač, te Filip Magdić, koji se iz kartinga prošle sezone uključio u automobilizam.

Kup u ovoj sezoni broji 26 automobila, od toga 24 stalna vozača i nažalost niti jednu vozačicu. Prošlogodišnja jedina vozačica, Jelena Gajski, nije uspjela zatvoriti financijsku konstrukciju stoga neće nastupiti u ovoj sezoni.

Startne brojeve vozači su dobili prema plasmanu u prošloj sezoni iz kojega su izbačeni gost vozači ili vozači koji ove godine ne nastupaju. Dva startna broja izdana su na zahtjev vozača – sretni broj 13 uzeo je Domagoj Pereković, koji je u prošloj sezoni završio na 8. mjestu, te broj 30 kojega je tražio debitant u Polo kupu, Filip Magdić.

Startne brojeve 28 i 29 dobili su medijski pokrovitelji kupa, a na prvoj utrci za Večernji list nastupiti će Ivan Kodrić, dok će za Auto Klub voziti Zoran Majcan.

Pred nama je još jedna uzbudljiva sezona najbrojnijeg i po konkurenciji najjačeg kup natjecanja u Hrvatskoj. S nestrpljenjem očekujemo početak sezone – 21.-22.4. u Poreču!

Startna lista VW Polo Castrol Pirelli kupa:
1. Marko Sitarić
2. Martino Bradarić
3. Marko Pavić
4. Vilko Kustec
5. Siniša Krainc
6. Ivan Pokos
7. Denis Grdić
8. Mario Sekulić
9. Robert Nikpalj
10. Roberto Rauš
11. Đivo Franić
12. Marin Galić
13. Domagoj Pereković
14. Matija Čelhar
15. Mario Jakobović
16. Goran Drndak
17. Dino Granda
18. Tomislav Sajko
19. Donald Milokanović
20. Andrej Leinweber
21. Ivan Ergović
22. Dino Mađarić
23. Martin Mustapić
24. Auto klub
25. Večernji list
26. Filip Magdić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!