Nogomet

Budan zabio, Bjelanović promašio jedanaesterac

Ivana Spahija • nedjelja, 17.12.2006.

16. kolo Serie A donijelo je novu pobjedu Intera, čak 13. ove sezone. Na San Siru poražena je Messina s 2:0 i Inter je u ovom trenutku na deset bodova prednosti pred Romom koja ima utakmicu manje. U istu srijelaca u ovbom kolu upisao se naš reprezentativac Igor Budan koji je postigao prvi gol Parme u remiju s Chievom 2:2...

Inter nastavlja svoj niz, protiv slabašne Messine ostvario je svoju devetu uzastopnu pobjedu i time je oboren rekord iz 1989. godine. Messina je u prvom poluvremenu pružala dobar otpor, Figo i Ibrahimović su uputili nekoliko odličnih udaraca prema vratima Storarija što nije smelo Messinine igrače koji su nastavljali pritiskati Interovu obranu. Početkom drugog poluvremena Inter je pokazao tko je gazda na terenu. U 49. minuti Ibrahimović je uputio udarac, a Marco Materazzi je majstorski svladao gostujućeg vratara Storarija. Ovaj gol potaknuo je Interove igrače i deset minuta poslije nakon sjajnog prodora Maicona Zlatan Ibrahimović pogodio je lijevi kut Storarija za vodstvo od 2:0. Utakmica se nastavila u nabijenom ritmu do samoga kraja, sijevale su prigode s obje strane, ali je rezultat ostao nepromijenjen. I Adriano je zapucao prema golu, ali bez uspjeha. Ovom pobjedom Inter se učvrstio na prvom mjestu talijanske lige i ima deset bodova prednosti ispred drugoplasirane Rome.

Najviše golova ponudila je utakmica između Parme i Chieva, na kraju su ova dva kluba podijelila i bodove i mjesto na ljestvici. Poveo je Chievo golom Zanchette iz jedanaesterca u 23. minuti. Domaćini su odmah uzvratili, dvije minute kasnije naš Igor Budan pogodio je mrežu Sicignana za 1:1 i s tim rezultatom se otišlo na odmor. Sredinom drugog poluvremena Parma je golom Dessene u 57. minuti povela, a prednost su držali tek nešto više od pet minuta kada je D'Anna zabio za 2:2 kako je i ostalo. Utakmica je bila krcata prekršajima, sudac je dodijelio čak osam žutih kartona, a i tu su ova dva kluba ostala neriješeno, požutjela su četiri igrača Parme i četiri igrača Chieva.

Utakmica u Livornu između Livorna i Lazija također je bila jedna od onih u kojoj se sudac često morao mašiti za džep, podijeljeno je osam žutih i jedan crveni karton. Od igre se nije vidjelo puno, gosti su poveli u 25. minuti golom Pandeva i taj gol je bio okidač za nervozu i kod jednih i kod drugih. Pandev je počeo provocirati domaću publiku, Lucarelli je od suca tražio izravni crveni karton za Pandeva, a zbog uvreda upućenih sucu sam je zaradio žuti karton. Livorno se probudio nakon primljenog gola, igrači su napadali sa svih strana, ali odlični Peruzzi im nije dopuštao da se približe golu. U 60. minuti isključen je igrač Lazija Rocchi koji je napravio prekršaj nad Filippinijem i pet minuta kasnije nakon udarca Pasqualea Lucarelli je glavom pogodio mrežu Peruzzija za izjednačenje. Domaćini su bili u prilici i povesti, Peruzzi je jedva skinuo udarac Pasqualea pri samom kraju utakmice.

Niti utakmica u Ascoliju nije bila mirna, i tu je sudac pokazao dva crvena kartona, po jedan sa svake strane. Nakon usporenog prvog poluvremena gosti iz Torina su se probudili i poveli golom iz jedanaesterca kojeg je zabio Rossina u 59. minuti. Slab ritam utakmice nastavio se do samoga kraja kad je u 90. minuti ponovno pogodio Rossina za konačnih 2:0 protiv Ascolija.

U Sieni su prvi u vodstvo došli gosti iz Atalante, je u 36. minuti pogodio mrežu Calderonija. Kad se činilo da će Atalanta ostvariti svoju drugu gostujuću pobjedu, probudili su se i domaćini i Frick je pet minuta prije kraja zabio izjednačujući gol za važne bodove Sieni.

Utakmica između Reggine i Sampdorije završila je pobjedom gostiju od 1:0, a strijelac jedinog pogotka bio je Quagliarella u 68. minuti susreta. Sampdoriji je ovo druga gostujuća pobjeda koja joj je donijela važne bodove za nastavak sezone.

U posljednjem susretu 16. kola Serie A, Roma je na domaćem terenu vladala Palermo rezultatom 4:0. Utakmica je započela pritiskom Rome, Mancini i Totti su uputili nekoliko oštrih udaraca prema vratima Fontane. Ni gosti nisu mirovali, Caracciolo je probijao po desnoj strani, a Zaccardo je uputio udarac prema vratima Donija kojeg su braniči Rome jedva uspjeli zaustaviti. U 44. minuti Mancini je na dodavanje Tottija uputio prekrasan udarac sa 20 metara i pogodio kut Fontaninog gola za vodstvo Rome od 1:0. Palermo je odmah odgovorio, Amaurijev udarac glavom završio je pokraj gola.

Drugo poluvrijeme nastavilo se pritiskom domaćina, u 55. minuti Pisano je napravio prekršaj nad Taddeijem, sudac je pokazao na bijelu točku, a Totti je bio siguran izvođač za vodstvo Rome od 2:0. Iako je imala sigurno vodstvo, Roma nije mirovala. U 83. minuti nakon izmjene s Taddeijem Mancini je ušao u prostor i zabio za 3:0. Igrač Palerma Simplicio ubrzo je isključen, a u sudačkoj nadoknadi branič Palerma je Tottijev udarac glavom skrenuo u vlastitu mrežu za visoku pobjedu Rome od 4:0. Roma se i dalje nalazi na drugom mjestu talijanske lige, a za vodećim Interom zaostaje osam bodova.

Susret između Catanie i Empolija odgođen je zbog terena nepovoljnog za igru.

Serie A, 16. kolo:
Ascoli - Torino 0:2, Inter - Messina 2:0, Livorno - Lazio 1:1, Parma - Chievo 2:2, Reggina - Sampdoria 0:1, Siena - Atalanta 1:1, Roma - Palermo 4:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!