Košarka

Double-double Vujčića, gostima porazi

Branimir Korać • četvrtak, 21.12.2006.

Preostala četiri susreta devetog kola Eurolige donijela su pobjede domaćina. Tri dvoboja odlučivana su praktički u posljednjim sekundama dok je jedino Pau Orthez igra mirnu završnicu. Nikola Vujčić još jednom je bio odličan, ovaj put u tijesnoj pobjedi nad Partizanom...

Maccabi je katastrofalno ušao u susret s Partizanom i to ga je skoro stajalo pobjede. Beograđani su usred Tel Aviva poveli s 18:3, a imali su i 16 poena prednosti. Ipak momčad Nevena Spahije sredila je redova i do poluvremena uspjela smanjiti na svega sedam poena zaostatka. Početak drugog poluvremena pripada Maccabiju koji odlazi do desetak poena prednosti, ali u posljednjih deset minuta to kompromitira i u neizvjesnoj završnici ipak slavi 85:83. Imao je Jasaitis na 11 sekundi do kraja dva bacanja, pogodio je jedno i Partizanu je ostao zadnji napad. Na nesreću po goste Cummings sa zvukom sirene nije uspio ubaciti tricu i dovesti Partizan pred vrata drugog kruga.

Odličnu utakmicu kod Maccabija odigrali su Derrick Sharp koji je ubacio 22 poena (6/8) te naš kapetan Nikola Vujčić koji je za 35 minuta ubacio 15 poena (5/10) uz 12 skokova, pet blokada i četiri asistencije. Kod Partizana briljirao je Predrag Drobnjak s 23 poena (7/16) i 16 skokova, a dbro je igrao i Uroš Tripković s ubačenih 20 poena (8/12). Spaija u ovom susretu nije mogao računati na Eliyahua i Bursteina zbog ozljeda, a i ostatak momčadi imao je zdravstvenih problema, među njima i Vujčić koji je igrao pod temperaturom.

U skupini C igrana su tri susreta. Žalgiris je nastavio niz poraza na gostovanju u Napulju kod Elde koja je bila bolja s 92:87. Iako je igrana neizvjesna završnica, sve je mirisalo na pobjedu Napolija koji je s linije slobodnih bacanja bio nepogrešiv i na kraju je to naplatio pobjedom. U gostujućem sastavu ponovno nije bilo Marka Popovića, ali vrato se Jankunas, no to im nije previše pomoglo.

Kod Napolija najistaknutiji bili su Tyronne Ellis s 18 poena (4/11) i osam asistencija te Michele Morandais sa 16 poena (5/7) i deset skokova. Kod Žalgirisa usamljen je bio Tanoka Beard koji je ubacio 26 poena (9/12) uz devet skokova dok je Hanno Mottola dodao 16 poena (6/9).

Mario Kasun veći dio utakmice u Trevisu prosjedio je na klupi zbog problema s osobnim pogreškama, ali u zadnjoj četvrtini vratio se u utakmicu i umalo odveo Bacelonu do pobjede. Barcelona je gubila i desetak popena u tom razdoblju, ali Kasun je prekinuo niz Benettona od 10:0 i ubacio deset od prvih 14 poena Barcelone u posljednjoj četvrtini. Na kraju je kod rezultata 67:67 u samoj završnici napravio osobnu na Mordenteu ovaj ubacio jedno bacanje i donio pobjedu Benettonu 68:67. Kasun je igrao 17 minuta i ubacio tih deset poena (5/9) uz pet skokova dok je Roko Ukić za 15 minuta ubacio pet poena (2/5) uz tri skoka. Barcelonu je predvodio Basile s 19 poena (7/11), a Benetton Zisis s 21 poenom (7/12) i Goree sa 16 poena (8/15) i 11 skokoa.

Najlakši posao imao je Pau Orthez koji jke s lakoćom svladao Fenerbahce 89:67. Rutinska pobjeda domaćina koji je svih 40 minuta bio daleko bolji protivnik što zorno pokazuje i rezultat. Predvodili su ga Britton Johnsen s 22 poena (10/15) i Michael Wright s 19 poena (5/10) i 11 skokova. Kod Turaka

Omer Onan 13 poena (4/8), a toliko je dodao i Kaspars Kambala (5/6).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!