Rukomet

Džomba i Metličić osvojili Asobal kup

Ivan Ambroš • petak, 22.12.2006.

U finalu Asobal kupa Ciudad Real je u napetom susretu slavio protiv Portland San Antonia 27:29 (12:13). Tako je ekipa Talanta Dujshebaeva postavila novi rekord osvojivši četvrti puta zaredom Asobal kup, što Portlandu ni u šestom finalu (trećem uzastopnom) nije pošlo za rukom...

U španjolskom Leonu se odigrala završnica Asobal kupa u kojem su sudjelovale četiri ekipe: Ademar kao domaćin, Barcelona kao prvoplasirana ekipa španjolskog prvenstva u sezoni 2005./2006., Ciudad Real kao drugoplasirana i Portland San Antonio kao trećeplasirana. U prvom polufinalnom susretu Portland je bio bolji od Ademara 28:30, a Ciudad Real je tijesno slavio protiv Barcelone 32:33.

U finalu su se tako sastale dvije trenutno najjače španjolske ekipe, što je garantiralo vrhunski rukomet. I ovaj puta europski su prvaci dokazali svoju superiornost. Prvo poluvrijeme je pružilo izjednačenu igru i isto takav rezultat. Na odmor se odlazi s minimalnom prednosti Ciudad Reala 12:13. U drugom poluvremenu Džomba, Metličić i društvo dolaze do prednosti od šest golova (16:22) koju Portland do kraja susreta samo uspjeva smanjiti na podnošljiva dva gola razlike za konačnih 27:29.

Za najboljeg igrača finalnog susreta izabran je igrač Ciudad Reala Alberto Entrerrios. Najbolji strijelac je bio naš Ivano Balić s osam golova. Arpad Šterbik je tijekom susreta skupio impresivnih 25 obrana i zasluženo ponio titulu najboljeg vratara.

Hrvati su u finalu Asobal kupa pružili odličnu igru i demonstrirali sjajnu formu uoči okupljanja reprezentacije. Balić je tako od jedanaest šuteva na gol zabio osam i tome još dodao dvije asistencije dok se Davor Dominiković ovaj puta nije upisao u listu strijelaca. Na drugoj strani Mirza Džomba i Petar Metličić su zabili svaki po četiri gola, Džomba iz osam, a Metličić iz sedam pokušaja, pri tome zabilježivši i dvije asistencije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!