Tenis

Stepanek odbio povratak u reprezentaciju

Branimir Korać • subota, 23.12.2006.

Radek Stepanek ipak se ne vraća u češku Davis Cup reprezentaciju. Sukobi sa Savezom su nastavljeni i uz Berdycha najbolji češki tenisač objavio je kako neće nastupati za Davis Cup reprezentaciju...

Posljednji put Stepanek je za Davis Cup reprezentaciju igrao još 2004. godine u dvoboju s Paragvajem, ali nakon toga više se nije odazivao na pozive izbornika. Razlog je dugogodišnje neslaganje s čelnicima Saveza kao i s izbornikom Navratilom. Prije mjesec dana činilo se kako će dogovor ipak biti postignut i kako će se Stepanek vratiti u reprezentaciju za dvoboje sa SAD-om, no ipak je došlo do konačnog razlaza.

Stepanek je Savezu postavio nekoliko uvjeta za svoj povratak, većina je usvojena, ali najvažniji ne. Prvi uvjet povratka bila je smjena izbornika Navratila i postavljanje Petra Korda, ali na to u Savezu nisu željeli pristati. Vatru je dodatno potpalio čelnik Saveza Josef Nechutny koji je izjavio kako "Stepanek prezire češki tenis, češke navijače i češke igrače" što je dovelo do definitivnog razlaza.

Češku će tako u susretu sa SAD-om predvoditi Tomas Berdych, a ostatak momčadi izbornik Navratil objavit će početkom iduće godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!