Nogomet

Abramoviču dosta potrošnje

Zoran Zdelar • nedjelja, 24.12.2006.

Rastrošni vlasnik engleskog Chelseaja, milijarder Roman Abramovič, namjerava u sljedećem razdoblju sve manje novca trošiti na transfere igrače. Želja mu je da se u prvoj momčadi afirmira nekoliko novih igrača iz vlastite nogometne škole…

Vlasnik londonskog Chelseaja, Rus Roman Abramovič, otkad je stigao na Stamford Bridge prije tri godine, engleskim medijima dao je tek nekoliko intervjua. Interes za njegove stavove je iznimno velik u Engleskoj, pa čak i među onima kojima Chelseajeva plava nije baš najdraža boja. U svom posljednjem razgovoru potvrdio je da će se u sljedećem razdoblju manje novca trošiti na transfere. Pokušat će se afirmirati nekoliko novih igrača iz vlastite omladinske škole u koju su u posljednje vrijeme znatna sredstva uložena.

"Naša strategija temeljit će se na promociji igrača iz vlastite omladinske škole i nadamo se da će rezultati biti vidljivi, jer smo mnogo uložili u naše mlade igrače. Zbog toga, više ne namjeravamo trošiti iznose kao dosada na dovođenje tolikih igrača u Chelsea.", kazao je Abramovič.

Osvrnuo se bogati Rus i na protekle sezone kad su bili nadmoćniji u prvenstvu, negoli je to slučaj sad kad prvo mjesto drži Manchester United. "Osvajanje titule prvaka za mene je događaj koji ću pamtiti i prepričavati godinama i godinama. Svjestan sam koliko je taj naslov značio našim navijačima koji su tako dugo čekali na novu titulu. Oni koji me poznaju rekli su da me više Chelsea neće toliko zanimati nakon što osvojim jedan ili dva naslova prvaka, ali moje zanimanje je ove sezone još veće negoli prethodnih."

"Radujem se svakoj utakmici. Značajniji mi je cijeli proces stvaranja momčad i igre, od samog osvajanja naslova. Ipak, jedno me uvijek razočara - ne podnosim poraze u bilo kojoj utakmici. ", otkrio je.

Na kraju osvrnuo se i na odnos s trenerom Joseom Mourinhom. "Nemamo prijateljske odnose, ali smo ipak dovoljno bliski. Generalno govoreći, odnosim se prema njemu s najvećim poštovanjem."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!