Nogomet

Mourinha brine obrana

Branimir Korać • srijeda, 27.12.2006.

Menadžer Chelseaja Jose Mourinho nakon razočaravajućeg remija s Readingom priznao je kako ga u ovom trenutku najviše brine obrana koja je oslabljena odsustvima Petra Cecha i Johna Teryja...

Chelsea je uvijek glasio kao momčad koja njeguje čvrstu obranu i prima vrlo malo pogodaka, no ove sezone igraju nešto otvorenije, ali imaju i dosta problema s ozljedama u tom dijelu momčadi i to se osjeti na broju primljenih pogodaka. U 20 odigranih kola primili su 15 pogodaka, a u posljednja dva susreta četiri uz isto toliko osvojenih bodova. Naravno, velik broj primljenih golova brine Josea Mourinha.

"Obrana nam je veliki problem. Na početku sezone prodali smo Williama Gallasa i Roberta Hutha, sad smo ostali bez Johna Terryja i Petra Cecha i to se sve mora osjetiti. Sada moramo postići barem tri gola da budemo sigurni u pobjedu - nekad ćemo uspjeti, a nekad ne", rekao je Jose Mourinho ne izjasnivši se da li će dovoditi braniče u nadolazećem prijelaznom roku.

U posljednjem susretu Premiershipa protiv Readinga uz standardnog Ricarda Carvalha u sredini obrane igrao je inače desni branič Paulo Ferreira i to se nije pokazalo pogotkom. Još uvijek nije poznato da li će Mourinho i u narednom susretu postaviti Ferreriru u srce obrane unatoč neuvjerljivom nastupu u prošlom susretu ili će tu zaigrati Boulahrouz, a Ferreira se vratiti na bok.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!