Nogomet

Iz Dinama u Rapid iz Bukurešta

Hrvoje Rafaelić • srijeda, 27.12.2006.

Nakon što je raskinuo ugovor sa svojim dosadašnjim poslodavcem Dinamom iz glavnoga rumunjskoga grada, Ionel Ganea preselio je samo nekoliko autobusnih stanica dalje, u najljućeg rivala - Rapid...

Trenutno najbolji strijelac rumunjskog prvenstva Ionel Ganea raskinuo je ugovor sa svojim klubom da bi potpisao unosni ugovor sa Rapidom. Ganea će u Rapidu zarađivati 350.000 eura godišnje, cijena koju mu u Dinamu iz Bukurešta nisu mogli ponuditi.

Osim ugovornih rata, Ganei će pripasti i milijun eura pri sljedećem njegovom transferu u neki drugi klub ako do transfera dođe. Za svoj novi klub potpisao je dvoipolgodišnji ugovor. Ganein ugovor, koji odmah stupa na snagu, trenutno je najskuplji nogometni ugovor potpisan sa nekim igračem u Rumunjskoj. Nakon kolovoza Ganea je obećao da će produžiti ugovor sa Dinamom do 2009. godine, ali na žalost njihovih navijača to se nije dogodilo.

Dinamo je trenutno vodeća momčad rumunjskog prvenstva sa 52 boda. Steaua se nalazi na drugom mjestu sa 39 bodova dok je Rapid treći sa 36 bodova. Osim što će imati najunosniji ugovor, klauzolom u ugovoru Ganea si je osigurao nakon karijere dvogodišnji mandat kao podpredsjednik u klubu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!