Nogomet

Ajax pobijedio Rodu, AZ posustaje u borbi za naslov

Hrvoje Rafaelić • srijeda, 27.12.2006.

AZ Alkmaar izgubio je na gostovanju kod Twentea i tako prepustio drugo mjesto momčadi iz Amsterdama. Pranjić i društvo pobijedili su u gostima dok je Den Haag remizirao sa RKC Waalwijkom...

Danijel Pranjić odradio je svih 90 minuta u pobjedi svoje momčadi u gostima kod NEC-a. Heerenveen je do pobjede došao golovima Alvesa u 16. minuti i Johnsona u 82. minuti. Den Haag i RKC podijelili su bodove. Gosti su poveli preko Janssena pred sam kraj prvog poluvremena. Domaćini su vršili pritisak na gostujuća vrata, ali su do izjednačenja došli tek u 88. minuti golom Kolka.

NAC Breda također je gubila na svom terenu 0:1, ali je za razliku od Den Haaga ipak uspjela pobjediti. Vitesse je došao do vodstva u samom početku utakmice, točnije u 11. minuti, preko Verhaegha. Domaćini su 33. minuti došli do izjednačenja. Strijelac je bio Arne Slot. Pobjedu i tri boda domaćinu donio je Victor Sikora dvije minute prije kraja utakmice.

Twente je trima brzim pogocima u razmaku od 30 minuta došao do vrijedna tri boda protiv AZ Alkmaara. Strijelci za domaćine bili su N`Kufo (30. minuta), Kennedy Bakircioglu (43. minuta) i Luke Wilshire (59. minuta). Heerenveen je ovim porazom pao s drugog na treće mjesto nizozemske lige.

Nogometaši Ajaxa trenirali su na Božić zbog slabe izvedbe u zadnjoj utakmici. Izgleda da im je trening teško pao pa su odlučili ništa prepustiti slučaju. Pred 50.334 gledatelja u Amsterdam Areni došli su do pobjede od 2:0. Prvi gol je dao Wesley Sneijder u 16. minuti, ali sudeći prema snimkama nakon utakmice, gol je neregularan. Ryan Babel pucao je ravno u ruke Rodinog gomana da bi u nastavku akcije Sneijder nogom izbio loptu iz golmanovih ruku što je glavni sudac trebao okarakterizirati kao prekršaj.

Nakon postignutog gola Ajax dominira terenom te u 42. minuti preko češkog internacionalca Zdeneka Grygere postavlja konačan rezultat od 2:0. Gol češkog braniča pao je nakon kornera koji je izveo Tom De Mul.

Eredivisie liga, 27. prosinac, 19. kolo: Ajax - Roda 2:0, Twente - AZ 3:0, NEC - Heerenveen 0:2, NAC Breda - Vitesse 2:1, Utrecht - Heracles 0:0, Den Haag - RKC 1:1. Jučer, 26. prosinac: Feyenoord - PSV 1:1, Willem II - Excelsior 2:1, Groningen - Sparta 0:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!