Tenis

Iznenađenje više nije ni vijest

Maja Giljanović • nedjelja, 31.12.2006.

I treći dvoboj Hopman Cupa, prvi u skupini B, između Češke i Indije završio je neočekivanim ishodom...

Naime, treći su nositelji u dvoboj s pobjednicima ove sezone inauguriranog izdanja HC-a Azije (3:0 Tajvan), Indijcima, ušli kao izraziti favoriti i prošli jednako kao prije njih Rusi te Amerikanci.

Najprije je Sania Mirza potvrdila reputaciju najvećeg teniskog talenta s azijskog kontinenta, klinički čistom pobjedom nad 42. igračicom svijeta Lucie Safarovom. 6:2, 6:2 za prvu Indijku osvajačicu WTA naslova (Hyderabad 2005.) i nastavak dobre forme iskazane još početkom mjeseca i finala Azijskih igara (Jie Zheng 1:2). 55 minuta i 65. igračica WTA liste je čvrstim udarcima s osnovne crte te pravovremenim izlascima na mrežu, ostavivši praktički bez ispaljenog metka 19-godišnju Čehinju, napravila svoj dio posla.

Uslijedio je potom lagani obračun 13. igrača svijeta Thomasa Berdycha s čak 281. Rohanom Boppanom. 26-godišnjak se uistinu nije imao čemu nadati, a meč je završio gotovo prije nego je počeo, 46 minuta za identičnih 6:2, 6:2 i poravnanje rezultata. Samouvjereno i autoritativno izdanje 21-godišnjaka, 2005. osvajača dvoranskog Pariza iz Masters serije (Ivan Ljubičić 3:2).

Dvoboj je, dakle, imao odlučiti susret parova u koji su Indijci ušli poprilično napaljeni što su poslije objasnili činjenicom da ...žele očajnički pobijediti jer cijela Indija prati svaki njihov korak... Da prvi set ode na njihovu stranu bio je dovoljan tek jedan break, gušći drugi je pripao češkoj kombinaciji za izjednačenje nakon što su Azijci prosuli break koji im je osiguravao glatku pobjedu pa odluka stiže nakon 89 minuta u tie-breaku trećeg u kojem kombinacija koja je i osigurala nastup u Perthu zadržava mirnoću te u konačnici slavi rezultatom 10:5.

Spomenimo i da se odustajanje Tatiane Golovin od igre parova pokazalo samo preventivnom mjerom jer će mlada Francuskinja biti spremna za utorak i predstojeći dvoboj protiv Australije.

Slijedeći su na rasporedu Sanja i Mario Ančić protiv drugopostavljene Anabel Medina Garrigues i Tommy Robredo kombinacije. 176. igračica svijeta će na megdan 27. dok će stariji brat tražiti pobjedu protiv dva mjesta više plasiranog i dvije godine starijeg Španjolca. Nadajmo se i nastavku niza posrtanja favorita...

Rezultati: Mirza - Safarova 6:2, 6:2; Berdych - Bopanna 6:2, 6:2, Mirza/Bopanna - Safarova/Berdych 6:3, 5:7, 7:6(10:5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!