Tenis

Domaći dečki uspješni u Adelaideu

Deni Kirinčić • nedjelja, 31.12.2006.

Početak nove teniske sezone donio je i početak novog sustava igranja po skupinama koji ovog tjedna zauzima svoje mjesto u Adelaideu gdje je krenuo prvi dio eliminacijskih skupina...

Pobjednici eliminacijskih skupina dobili su svoje mjesto u glavnoj skupini gdje ih već čekaju dva igrača, jedan nositelj skupine i drugi nepostavljeni igrač. Eliminacijske skupine se mogu shvatiti kao kvalifikacije za glavni turnir, osim što u ovom sistemu skupina postoje i kvalifikacije za eliminacijske skupine.

Sinoć su odigrana četiri eliminacijska meča, te ih preostaje još toliko dok se ne popuni ždrijeb glavnih skupina. Šveđanin Joachim Johansson nije imao prevelikih problema sa Lukašom Dlouhyjem i sa 6:4, 6:4 osigurao svoje mjesto u skupini sa Gillesom Simonom i Florentom Serrom.

U preostala tri susreta, Australci su u sva tri izašli kao pobjednici. Chris Guccione je prvo sa 4:6, 6:3, 6:4 svladao Amera Delica, dok je Peter Luczak sa 6:3, 6:4 slavio nad Martinom Vassallom Arguellom. Guccione se tako našao u skupini sa Arnaudom Clementom i Benjaminom Beckerom, a Luczaku će društvo praviti Dominik Hrbaty i Paul Goldstein.

Australski trio zaokružio je Alun Jones koji je sa 6:2, 7:5 iznenadio Gillesa Mullera i na taj način se plasirao u glavnu skupinu gdje ga čekaju Novak Đoković i Čeh Jan Hajek. U jedinom susretu parova, Novak Đoković i Radek Štepanek su sa dva puta po 6:4 nadjačali Gillesa Simona i Florenta Serru. U parovima nije došlo do promjena. I dalje se igra po starom dobrom sistemu.

ATP Adelaide, 31.12.2006., eliminacijska skupina: Peter Luczak (AUS, WC) - Martin Vassallo Arguello (ARG) 6:3, 6:4, Chris Guccione (AUS, WC) - Amer Delic (USA) 4:6, 6:3, 6:4, Joachim Johansson (SWE) - Lukaš Dlouhy (CZE) 6:4, 6:4, Alun Jones (AUS, WC) - Gilles Muller (LUX) 6:2, 7:5.

ATP Adelaide, 31.12.2006., parovi: Đoković/Štepanek (SRB/CZE) - Serra/Simon (FRA/FRA) 6:4, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!