Tenis

Janković lako, Kostanić ispala i u paru

Branimir Korać • utorak, 02.01.2007.

Odigrani su preostali susreti prvog kola na WTA turniru u Aucklandu. U drugo kolo plasirale su se prva, treća i peta nositeljica. Jelena Kostanić oprostila se od turnira i u konkuernciji parova gdje je nastupala s Poljakinjom Martom Domachowskom...

Prva nositeljica WTA turnira u Aucklandu Jelena Janković iz Srbije nije imala većih problema protiv Njemice Julije Schruff i upisala je pobjedu u dva seta 6:3, 6:4. U oba seta Janković je dominirala i pobjeda niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje.

Očekivani prolaz upisala je i Emma Laine protiv francuske lucky loserice Mathilde Johansson. Johansson je u prvom setu bila posve ravnopravna renomiranijoj Finkinji, ali u drugom setu krenuo je pad koji Laine koristi i prolazi u drugo kolo.

Vezane vijesti

Iznenadila je domaća igračica s pozivnicom Marina Erakovic koja je u tri seta bila bolja od Meilen Tu i tako došla do rezultata karijere. Za Erakovic ovo je prva pobjeda u karijeri protiv igračice koja je među 100 najboljih. U drugom kolu čeka ju Eleni Daniilidou koja je eliminirala Jelenu Kostanić.

Austrijanka Yvonne Merusburger nadjačala je po rankingu bolju Ruskinju Jekaterinu Bičkovu. Meusburger je slavila sa 7:5, 6:0 u susretu u kojem je pametno kaznila gotovo svaku pogrešku protivnice.

Vera Zvonareva zasigurno je očekivala puno lakši susret protiv Amerikanke Lilije Osterloh. Peta nositeljica na kraju je morala igrati tri seta kako bi izborila pobjedu. U prvom setu Osterloh je igrala odlično, imala čak 12 break lopti i uzela seta sa 7:5. Međutim, kasnije je sve proteklo u znaku Zvonareve koja je počela bolje servirati i na kraju izborila prolaz u drugo kolo.

Estonka Kaia Kanepi mogla je i bolje proći sa ždrijebom. Izvukla je u prvom kolu kvalifikanticu i dobila najopasniju - Virginiju Razzano. Na kraju je Francuskinja u izjednačenom meču slavila i otišla u drugo kolo.

Slika 1 od 2.

Treća nositeljica Daniela Hantuchova igrala je tri seta protiv 17-godišnje sunarodnjakinje Dominike Cibulkove. Iskusnija Hantuchova ipak je upisala pobjedu iako teže od očekivanja. "Prvi set odigrala sam odlično, ali nakon toga sam se previše opustila i počela previše griješiti. U trećem setu sam ponovno podigla nivo igre i upisala pobjedu", komentirala je nakon meča Hantuchova.

Paola Suarez bila je bolja od šeste nositeljice Martine Muller. Nakon što je Muller uzela prvi set sa 6:3, Suarez je zaigrala sjajno i s dva puta po 6:1 prošla u drugo kolo.

Odigran je i jedan meč drugog kola u kojem je Jill Craybas nadigrala pobjednicu nad drugom nositeljicom Anastazijom Miskinom, Giselu Dulko, u dva seta sa 6:3, 7:5.

Nakon što je zapela u prvom kolu pojedinačnog dijela turnira, Jelena Kostanić eliminirana je i u prvom kolu parova. U paru s Poljakinjom Martom Domachowskom poražena je od kombinacije Baker/Kriz u tri seta.

WTA Auckland, prvo kolo:
Jelena Janković (SRB, 1) - Julia Schruff (GER) 6:3, 6:4, Daniela Hantuchova (SVK, 3) - Dominika Cibulkova (SVK) 6:1, 3:6, 6:2, Vera Zvonareva (RUS, 5) - Lilia Osterloh (USA, Q) 5:7, 6:2, 6:3, Paola Suárez (ARG) - Martina Müller (GER, 6) 3:6, 6:1, 6:1, Laura Granville (USA) - Romina Oprandi (ITA) 6:3, 6:4, Emma Laine (FIN) - Mathilde Johansson (FRA, LL) 7:6(4), 6:1, Virginie Razzano (FRA, Q) - Kaia Kanepi (EST) 7:6(1), 6:1, Yvonne Meusburger (AUT, Q) - Jekaterina Bičkova (RUS) 7:5, 6:0, Marina Erakovic (NZL, WC) - Meilen Tu (USA, Q) 6:3, 4:6, 7:5.

WTA Auckland, drugo kolo:
Jill Craybas (USA) - Gisela Dulko (ARG) 6:3, 7:5.

WTA Auckland, parovi prvo kolo:
Daniilidou/Woehr (GRE/GER, 3) - Chan/Uhlirova (TPE/CZE) 7:6(5), 2:6, 6:3, Baker/Kriz (NZL/AUS) - Domachowska/Kostanić (POL/CRO, 4) 3:6, 6:2, 6:3, Loit/Szavay (FRA/HUN) - Ji/T.Li (CHN/CHN) 6:4, 6:4, S.Sun/T.Sun (CHN/CHN) - Oprandi/Schruff (ITA/GER) 7:5, 6:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!