Tenis

Ozljeda Philippoussisa za pobjedu Francuske

Maja Giljanović • utorak, 02.01.2007.

Ozljeda koljena Marka Philippoussisa omogućila je sedmim nositeljima Hopman Cupa, Francuzima, glatku 3:0 pobjedu...

30-godišnji Australac je, naime, pri vodstvu Jerome Haehnela 2:1 u prvom setu, pokušavajući dostići winner 213. igrača svijeta nezgodno stao te zaradio novu u već podugačkom nizu ozljeda koljena. Medicinski je tretman na samom terenu dugo potrajao, a nakon intervencije liječnika, iako je 114. tenisač ATP liste pokušao nastaviti s igrom, bilo je očito da je bol u desnom koljenu prejaka te je njegovu nepokretljivost Haehnel odmah iskoristio za oduzimanje servisa. Nastavak nije imao smisla te je pri rezultatu 4:1 Philippoussis na razočarenje direktora turniraPaula McNameeja i rasprodanog Burswood Domea predao meč.

Najgore od svega je što je i Philippoussisov nastup na Australian Openu sada pod velikim znakom pitanja, a hoće li biti spreman do starta prvog Grand Slama sezone koji starta 15. ovoga mjeseca, doznat će se nakon detaljne pregleda i magnetske rezonance koji će se obaviti kasnije večeras po povratku kući u Melbourne.

Ranije danas vodstvo Francuzima je osigurala 22. igračica svijeta Tatiana Golovin koja je nadoknadivši 3:1 vodstvo Molik nakon 54 minute preokrenula prvi set u svoju korist, a u drugom je uzela break na samom otvaranju seta i još jednom u sedmoj igri te je za sat i 22 minute, 18-godišnja velika nada francuskog tenisa slavila s čistih 2:0 protiv 165. tenisačice WTA liste.

Dvoboj parova je predan bez borbe, a u susretu trećeg kola Philippoussisa će zamijeniti Nathan Healey koji će se sutra pridružiti Aliciji Molik uoči, za domaćine, ključnog sraza s već otpisanim Amerikancima.

Slijedeći je na rasporedu dvoboj Španjolske i Češke, a potom na teren izlaze i Ančići u ključnom meču skupine protiv indijske kombinacije Mirza/Bopanna.

Hopman Cup, rezultati:
Golovin - Molik 7:5, 6:2; Haehnel - Philippoussis 4:1.

Hopman Cup; skupina A:
1. Francuska 4
2. Rusija 2
3. Australija 2
4. SAD 0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!