Tenis

Nositeljice s lakoćom

Branimir Korać • srijeda, 03.01.2007.

Noćas su na WTA turniru u Gold Coastu igrani susreti drugog kola. U akciji su bile tri nositeljice i sve tri su ubilježile uvjerljive pobjede te izbjegle eventualna iznenađenja. Miran dan u Gold Coastu upotpunile su i igračice u parovima gdje su također bilježeni očekivani rezultati...

Dinara Safina u ruskom dvoboju upisala je očekivanu pobjedu protiv Marije Kiriljenko. Kiriljenko očito još nije prebrodila krizu koju vuče od sredine prošle sezone što je Safina s lakoćom iskoristila. U meču koji je trajao sat i 28 minuta Safina je bila bolja sa 6:2, 7:5 i ubilježila drugu pobjedu u isto toliko dvoboja sa sedam mjeseci mlađom sunarodnjakinjom.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Očekivano je slavila i Ana Ivanović koja je igrala protiv Milagros Sequere. 104. igračica svijeta nije imala nikakvih šansi, uhvatila je tek tri gema i nakon 45 minuta igre završila nastup na WTA turniru u Gold Coastu. Posebno impresivno Ivanović je odigrala u prvom setu u kojem je protivnici prepustila tek deset poena.

"Osjećala sam se puno bolje nego u prvom susretu. Jako sam napredovala i to se primijeti, a danas me posebno dobro služio servis. U ključnim trenucima pogađala sam prvi servis i to mi je pomoglo da si olakšam posao", izjavila je nakon meča Ivanović dodavši kako se osjeća samouvjereno te da vjeruje da može do kraja na ovom turniru.

U dvoboju igračica u "naletu", Shahar Peer upisala je prilično uvjerljivu pobjedu protiv Ruskinje Olge Poučkove u dva seta 6:3, 6:2. U ključnim trenucima Peer je pokazala više čvrstoće te je na kraju prošla dalje.

U dvoboju Australki Samantha Stosur očekivano lako je svladala Sophie Ferguson sa 6:3, 6:4, a uz malo više koncentracije na break loptama, mogla je i puno brže dovršiti posao.

WTA Gold Coast, drugo kolo:
Dinara Safina (RUS, 2) - Maria Kiriljenko (RUS) 6:2, 7:5, Ana Ivanović (SRB, 3) - Milagros Sequera (VEN) 6:1, 6:2, Shahar Peer (ISR, 5) - Olga Poučkova (RUS) 6:3, 6:2, Samantha Stosur (AUS) - Sophie Ferguson (AUS, WC) 6:3, 6:4.

WTA Gold Coast, parovi prvo kolo:
Black/Huber (ZIM/RSA, 1) - Jans/Rosolska (POL/POL) 6:3, 6:2, King/Pratt (USA/AUS) - Camerin/Pennetta (ITA/ITA) 6:3, 6:4.

WTA Gold Coast, parovi drugo kolo:
Benesova/Voskoboeva (CZE/RUS) - N.Li/Peng (CHN/CHN, WC) 5:7, 6:2, 6:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!