Tenis

Janković lako, Hantuchova razočarala

Branimir Korać • srijeda, 03.01.2007.

Treća nositeljica WTA turnira u Aucklandu, Daniela Hantuchova, neočekivano je poražena u drugom kolu od Francuskinje Virginie Razzano. Za razliku od Hantuchove, prva nositeljica Jelena Janković bila je očekivano uvjerljiva protiv Emme Laine...

Prva nositeljica WTA turnira u Aucklandu Jelena Janković upisala je pobjedu i u drugom kolu bez većih problema. Protivnica joj je bila Finkinja Emma Laine koja se na kraju zadovoljila s tri osvojena gema. Meč je odigran u dosta teškim uvjetima obzirom da je jak vjetar otežavao igračicama posao, no to nije omela očito odlično pripremljenu Jankovićku.

Francuskinja iz kvalifikacija Virginie Razzano iznenadila je u drugom kolu treću nositeljicu Danielu Hantuchovu. Hantuchova je u dosadašnja tri dvoboja redovno bez ikakvih problema pobjeđivala Razzano, ali noćas je odigrala vrlo loše i Razzano je iskoristila te priredila prilično iznenađenje.

U francuskom dvoboju Emilie Loit bila je bolja od Marion Bartoli u dva seta. Prošle godine, upravo u Aucklandu, Bartoli je slavila u prvom kolu u tri seta, ali sada joj se Loit osvetila i potvrdila dobru formu na startu sezone.

Očekivanu pobjedu upisala je i Vera Zvonareva koja je bila bolja od Amerikanke Laure Granville. Zvonareva je slavila sa 6:4, 6:1 u susretu u kojem je imala čak 21 break loptu od čega je iskoristila pet.

Dosta se namučila Eleni Daniilidou koja je uz puno problema izborila pobjedu protiv Marine Erakovic domaće igračice s pozivnicom. Daniilidou je u trećem setu zaostajala break, ali je uspjela preokrenuti rezultat i doći do pobjede. Erakovic ima za čim žaliti, uz break prednosti u trećem setu, propustila je ukupno 12 break lopti.

WTA Auckland, drugo kolo:
Jelena Janković (SRB, 1) - Emma Laine (FIN) 6:2, 6:1, Virginie Razzano (FRA, Q) - Daniela Hantuchova (SVK, 3) 6:1, 7:5, Emilie Loit (FRA) - Marion Bartoli (FRA, 4) 7:5, 6:4, Vera Zvonareva (RUS, 5) - Laura Granville (USA) 6:4, 6:1, Eleni Daniilidou (GRE, 7) - Marina Erakovic (NZL, WC) 6:4, 2:6, 6:4, Paola Suárez (ARG) - Sun Tiantian (CHN) 7:5, 6:4, Camille Pin (FRA) - Yvonne Meusburger (AUT, Q) 2:6, 6:3, 6:3.

WTA Auckland, parovi prvo kolo:
Janković/Križan (SRB/SLO) - Birnerova/Craybas (CZE/USA) 7:5, 6:3, Hsieh/S.Uberoi (TPE/IND) - Dulko/Tu (ARG/USA, 2) 1:2, predaja Dulko/Tu.

WTA Auckland, parovi drugo kolo:
S.Sun/T.Sun (CHN/CHN) - Baker/Kriz (NZL/AUS) 7:5, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!