Košarka

Traži se prva gostujuća pobjeda

Bruno Blumenschein • srijeda, 03.01.2007.

Drugo euroligaško putovanje u Španjolsku ove sezone Ciboni donosi još jednu nadu u gostujuće bodove. Veliki plus za momčad iz Savske je predah u kojem su uspjeli obnoviti "baterije", a što je potvrdio i Bariša Krasić...

"Vrijeme je za prvu euroligašku pobjedu", bez puno okolišanja je započeo najavu gostovanja kod Unicaje, Bariša Krasić i nastavio: "Pokriveni su na svim pozicijama i na svakoj od njih imaju NBA igrača. Ne igraju u skladu s imenima koje imaju u sastavu, ali su imali i dosta problema s ozljedama.".

Sličnog je mišljenja bio i nekoliko trenutaka poslije trener vukova Dražen Anzulović: "U Malagi nas čeka protivnik koji je doživio određeni potres. Nakon uvjerljivog poraza kod Joventuta su imali niz kriznih sastanaka. Promijenili su koncepciju tako da su u startnoj petorci u posljednje dvije pobjede imali dva visoka igrača".

To je što se tiče Unicaje, ali kakvo je stanje u Ciboni? "Nakon dva slobodna dana, za Božić, smo kroz jutarnje treninge pokušali podići fizičku spremnost, a na popodnevnima smo radili radili na taktičkom planu. Dosta igrača je priznalo kako im je to trebalo jer su fizički pali. Jako sam zadovoljan sa svima koji su trenirali, a jedino se Žuža požalio na zatezanje u kvadricepsu i ide na pregled", pojasnio je raspoloženi Zula.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Ispostavilo se kako mjesto i vrijeme operacije Goran Vrbanca još nije poznato, kao niti konačan dogovor Cibone s Markom Bulićem. Spomenuo se strateg vukova još jednog pojačanja, Andrewa Wisniewskog. "Andrew je odlično prihvaćen u momčadi i uz obrambeni dio koji obavlja odlično od prve utakmice, očekujem da se u slijedećim nastupima digne i u napadačkom segmentu", najavio je Anzulović.

Podsjetimo, prvi međusobni dvoboj je pripao Cibona nakon odlične predstave Jerry McCullougha u produžetku do kojeg nije niti trebalo doći jer su Zagrepčani imali prednost od dvadeset koševa razlike krajem treće četvrtine. Cibonin plan je jednostavan, kvalitetno odgovoriti na agresivnu obranu Unicaje i biti što duže u utakmici kako bi se dobila prilika za veliku pobjedu. Presudnu? Mi to nismo rekli...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!