Tenis

Servisima do četvrtfinala

Branimir Korać • srijeda, 03.01.2007.

Ivo Karlović plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Chennaiju. Naš tenisač u drugom kolu igrao je protiv Danca Kristiana Plessa i upisao pobjedu u dva tie-breaka slomivši otpor protivnika sjajnim servisima...

Ivo Karlović odlično je otvorio 2007. godinu. U prva dva meča ove godine nije izgubio niti seta i igrat će u četvrtfinalu ATP turnira u Chennaiju. Do četvrtfinala je došao pobjedom protiv Danca Kristiana Plessa koji je dan ranije iznenadio drugog nositelja Davida Nalbandiana. Karlović je bio puno oprezniji od Nalbandiana i ubilježio je pobjedu koja ga lansira među osmoricu najboljih u Chennaiju.

Slika 1 od 1.
Foto: Igor Jurišić

Obojica igrača igrala su dobro na svojim servisima i slijedom toga tek u završnici prvog seta dolazi do prvih preokreta. Prvo Karlović kod 4:4 oduzima servis Plessu i na 5:4 ima servis za set. No jedina kriza na servisu tijekom cijelog meča pomaže Plessu da se nakratko spasi i set odlazi u tie-break. U 13. igri Karlovića servis ne izdaje i vrlo brzo je na 6:2 te sa 7:3 dolazi do prednosti.

U drugom setu nije bilo većih prilika niti s jedne, a niti s druge strane. Obojica su svoje servis gemove završavali bez stresova, a mala prilika Karloviću se otvorila kod 5:4 kada je došao na 40:40, korak do meč lopte. Ipak, Pless je uspio izvući taj servis gem i ponovno je odlučivao tie-break. Slično kao i u prvom tie-breaku, Karlović kreće "žestoko", stvara visoku prednost te sa 7:2 odlazi u četvrtfinale.

U meču koji je trajao sat i 26 minuta Karlović je odservirao čak 26 aseva uz vrlo dobrih 71 posto ubačaja prvog servisa. U drugom setu je posebno bio precizan, ubacio je čak 81 posto prvog servisa. Obojica su iskoristili tek po jednu loptu za obrat, a Karlović je osvojio ukupno devet poena više.

U četvrtfinalu ga čeka Carlos Moya koji je sa 6:4, 6:3 bio bolji od Kevina Kima. Kim je imao dosta prilika, čak osam break lopti, ali ih nije znao iskoristiti što je Moya kaznio. "Karlo" i Moya dosad su igrali dva puta i oba puta slavio je Moya i to 2004. godine na Olimpijskim igrama u Ateni te na zemlji u Rimu.

Osim Karlovića i Moye u četvrtfinale se danas plasirao i Xavier Malisse koji je bez problema, prema očekivanjima, svladao Talijana Galvanija.

ATP Chennai, drugo kolo: Karlović (HRV) - Pless (DAN) 7:6(3), 7:6(2), Moya (ŠPA, 5) - Kim (SAD) 6:4, 6:3, Malisse (BEL, 3) - Galvani (ITA) 6:3, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!