Tenis

Ljubičić smirio opasnog veterana

Branimir Korać • srijeda, 03.01.2007.

Ivan Ljubičić nije kiksao u drugom kolu ATP turnira u Dohi. 35-godišnji Marokanac Youness El Aynaoui pružio je dobar otpor našem igraču, ali ne i dovoljan za izbjegavanje poraza. Sat i 16 minuta Ivanu je bilo dovoljno za prolazak u četvrtfinale rezultatom 6:3, 6:4...

Peti tenisač svijeta uspješno je prošao potencijalno opasnog Younessa El Aynaouija. Vremešni Marokanac dan ranije odigrao je sjajan meč protiv Thomasa Johanssona i "Ljubo" je morao biti oprezan kako ne bi došlo do "nepredviđenih situacija". Tako je i bilo, koncentracija tijekom cijelog meča unatoč ponovno hladnom i vjetrovitom vremenu, donijela je Ljubičiću pobjedu u dva seta.

Počelo je odličnom igrom Ljubičića koji odmah oduzima servis El Aynaouiju i bježi na 3:0. No kod 3:1 El Aynaoui dolazi do 15:40, oduzima Ivanu servis i ubrzo poravnava na 3:3. Bilo je to sve od El Aynaouija u prvom setu obzirom da Ljubičić ponovno podiže igru, uzima tri gema u nizu te dolazi do prvog seta za 32 minute s 3:2.

U drugom setu El Aynaoui je pružio još jači otpor i bio je to neizvjestan set sve do same završnice. U završnici "Ljubo" uzima servis Marokancu te na kraju i set sa 6:4. U meču koji je trajao nešto iznad 75 minuta Ivan je imao kontrolu i El Aynaoui unatoč dobroj igri nije mogao previše napraviti.

Slika 1 od 1.
Foto: Darko Kraljević

Pravo iskušenje slijedi u četvrtfinalu. Tamo će Ljubičić igrati protiv vrlo dobrog Rusa Mihaila Južnjija čija mu igra ipak odgovara. O tome svjedoče dosadašnja četiri dvoboja u kojima Južnji nije uspio doći do pobjede. Danas je Južnji potpuno nadigrao francusku nadu Gaela Monfilsa i sa 6:4, 6:2 prošao u četvrtfinale.

Među osam najboljih plasirao se i četvrti nositelj Andy Murray koji nije imao problema protiv Christophea Rochusa. Unatoč prehladi Murray je s lakoćom došao do pobjede nad slabijim Rochusom kojem danas ništa nije polazilo za rukom. S lakoćom je dalje prošao i Marcos Bahdatis koji je ispustio tek dva gema protiv Španjolca Rubena Ramirez-Hidalga.

U četvrtfinalu je i prvi nositelj Nikolaj Davidenko koji je tamo došao rutinskom pobjedom nad Šveđaninom Jonasom Bjorkmanom. Robin Soderling neočekivano je ispustio set protiv Španjolca Guillerma Garcia-Lopeza, no nakon izgubljenog prvog seta, Soderling se probudio i odjurio do četvrtfinala.

ATP Doha, drugo kolo:
Murray (GBR, 4) - C. Rochus (BEL) 6:1, 6:3, Mirnji (BLR) - Chiudinelli (SUI, Q) 6:3, 6:3, Soderling (SWE, 6) - Garcia-Lopez (ESP) 4:6, 6:0, 6:3, Baghdatis (CYP, 3) - Ramirez Hidalgo (ESP) 6:2, 6:0, Južnji (RUS, 5) - Monfils (FRA) 6:4, 6:2, O. Rochus (BEL) - Luzzi (ITA, Q) 6:1, 6:0,
Ljubičić (CRO, 2) - El Aynaoui (MAR) 6:3, 6:4, Davidenko (RUS, 1) - Bjorkman (SWE) 6:4, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!