Tenis

Nadal lako, kraj za Srichaphana

Branimir Korać • petak, 05.01.2007.

Poznati su svi četvrtfinalisti ATP turnira u Chennaiju. Najveće iznenađenje u drugom kolu priredio je Stefan Koubek koji je pregazio Paradorna Srichaphana za svega 47 minuta igre. Rafael Nadal s lakoćom je svladao domaćeg igrača Karana Rastogija...

Karan Rastogi igrao je najlakši meč dosadašnjeg dijela karijere. Indijac s pozivnicom u drugom kolu igrao je protiv prvog nositelja Rafaela Nadala i sasvim solidno se držao većim dijelom meča. Ipak Nadal je bio prejak i otišao je do pobjede 6:4, 6:1 za sat i 24 minute igre ne dopustivši protivniku niti jednu break priliku.

Talijanski veteran Davide Sanguinetti nakon više od dva sata borbe eliminirao je osmog nositelja Nicolasa Mahuta iz Francuske. Sanguinetti je bio opasniji, imao je čak deset break tijekom meča, a iskoristio je tek dvije. Unatoč tome izborio je pobjedu u tri seta koja ga vodi u četvrtfinale.

Još jedan veteran izborio je četvrtfinale. Fabrice Santoro odigrao je odličan meč protiv Björna Phaua i sa 6:4, 6:2 prošao dalje. Phau je puno više griješio što je iskusni Santoro znao okrenuti u svoju korist.

Najveće razočaranje je katastrofalan nastup Paradorna Srichaphana. Tajlanđanin je odigrao vrlo loš meč protiv Stefana Koubeka i za svega 47 minuta upisao uvjerljiv poraz 6:1, 6:2. Tijekom cijelog susreta nije imao niti jednu priliku za uzimanje servisa Austrijancu, a u prvom setu uhvatio je tek dva poena na protivničkom servisu. Koubek nije niti sanjao da će ovako lako doći do četvrtfinala.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Listu četvrtfinalista kompletirao je Francuz Julien Benneteau koji je eliminirao Rusa Igora Andrejeva u dva seta.

Ivo Karlović i Lovro Zovko oprostili su se od turnira parova porazom u četvrtfinalu od belgijske kombinacije Malisse/D. Norman 10:6 u odlučujućem trećem setu.

ATP Chennai, drugo kolo:
Nadal (ESP, 1) - Rastogi (IND) 6:4, 6:1, Santoro (FRA, 6) - Phau (GER) 6:4, 6:2, Koubek (AUT) - Srichaphan (THA, 7) 6:1, 6:2, Benneteau (FRA, 7) - Andrejev (RUS) 7:6(4), 6:2, Sanguinetti (ITA) - Mahut (FRA, 8) 7:6(6), 3:6, 6:3.

ATP Chennai, parovi četvrtfinale:
Malisse/Norman (BEL/BEL) - Karlović/Zovko (CRO/CRO) 6:2, 6:7(5), 10:6, Friedl/Kohlmann (CZE/GER, 1) - Behrend/Vik (GER/CZE) 6:4, 6:4, Peya/Phau (AUT/GER, 4) - Cibulec/Schuettler (CZE/GER) 6:1, 6:2, Nadal/Salva-Vidal (ESP/ESP) - Ratiwatana/Srichaphan (THA/THA) 3:6, 6:2, 10:7.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!