Nogomet

Nizozemski derbi bez pobjednika

Hrvoje Rafaelić • utorak, 26.12.2006.

Rotterdam je u blagdanskom raspoloženju dočekao goste iz Eindhovena. Utakmica je završila 1:1 iako je Feyenoordu više trebala pobjeda. Domaćini su ostali na petom mjestu dok je PSV ostao vodeća momčad Nizozemske...

I nakon gostovanja u Rotterdamu nije prekinut niz od 18 utakmica nepobjedivosti PSV-a. Kapetan gostiju

Phillipe Cocu doveo je svoju momčad u vodstvo polovicom prvom poluvremena, dok je za Feyenoord izjednačio grčki reprezentativac Angelos Charisteas sedam minuta prije odlaska na odmor.

36-godišnji Cocu je u 24. minuti utakmice primio loptu na tridesetak metara od gostujućeg gola, snažno udario loptu koja je na putu prema golu okrznula domaćeg braniča i odsjela u mreži golmana Henka Timmera. Iznenađujuće vodstvo gostiju probudilo je domaćine koji su od tog trenutka odlučno krenuli po izjednačenje.

Uraganska igra domaćina donijela je izjednačenje pred kraj prvog poluvremena. Točnije, u 38. minuti sa lijeve strane Roysten Drenthe izveo je slobodan udarac te preciznim ubačajem pogodio glavu Charisteasa koji u svom stilu izjednačava rezultat. Feyenord je u drugom poluvremenu nastavio opsjedati gostujući šesnaesterac, ali bez izrazitog učinka.

Domaćini su najbliže pobjedi došli u 57. minuti kada iz blizine nakon odličnog prodora ne uspijeva zabiti Drenthe. Osim ove prilike još su udarcima iz daljine pokušali Huysegms i Kolkka, ali brazilski vratar Gomes uspio je obraniti njihove udarce. Ovim neodlučenim rezultatom definitivno je profitirao PSV koji je povisio svoju prednost pred prvim pratiteljem AZ Alkmaarom na devet bodova dok se Feyenoord nalazi na 5. mjestu sa zaostatkom od 14 bodova.

Eredivisie liga, 18. kolo: Feyenoord - PSV 1:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!