Tenis

Federer: "Ljubičićevo vrijeme tek dolazi"

Zoran Zdelar • utorak, 26.12.2006.

Najbolji svjetski tenisač, Švicarac Roger Federer, otkrio je svoje planove i želje za nadolazeću 2007. godinu. Dvije najveće želje odnose se na Roland Garros i Wimbledon...

Iako kažu da kad čovjek osvoji gotovo sve više i nema nekog motiva za natjecanje, to sa Rogerom Federerom nije slučaj. U novu 2007. godinu ulazi s novim planovima i jednako motiviran za osvajanje teniskih turnira. Kao dvije najvažnije želje naveo je osvajanje Roland Garrosa, te po peti put u nizu Wimbledon.

"Osvajanje Roland Garrosa bilo bi mi ostvarenje sna, iako na vrhu vrhova uvijek kao broj jedan ostaje Wimbledon. To su dva turnira koja su mi promijenila život i stvorila od mene osobu i tenisača kakav sam danas", rekao je Roger.

Federer je ove godine nastupao na 17 turnira i na samo jednom nije uspio slaviti na kraju. Ove godine postao je i tenisač koji je jedini uspio zaraditi više od osam milijuna dolara.

"Osim mene, tu ima još nekoliko fantastičnih tenisača poput Roddicka, Hewitta, Safina i Nalbandiana. Naravno, ne mogu izostaviti ovdje ni Ljubičića i Davidenka čije vrijeme tek dolazi", kazao je o svojim protivnicima.

2007. godinu započinje borbom za Australian Open. "Odlazim na Australian Open s iznimno velikim motivom, jer radi se o jednom od mojih najdražih turnira i vremenski uvjeti su mi savršeni."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!