Tenis

Aussies iznenadili Ruse

Maja Giljanović • subota, 30.12.2006.

Prvi dvoboj Hopman Cupa donio je i prvo iznenađenje jer su prvi nositelji, Rusi glatko nadigrani na samom startu natjecanja...

Naime, domaćini su sjajnim predstavama, najprije Alicije Molik, a potom i Marka Philippoussisa, pomeli s 2:0 favorizirane Nađu Petrovu i Dmitrija Tursunova.

25-godišnja Molik, povratnica na teniske terene nakon teške infekcije unutrašnjeg uha koja joj je poremetila centar za ravnotežu, povela je Australce u pravom smjeru kada je za 113 minuta rezultatom 6:2, 2:6, 6:2 svladala šestu igračicu svijeta. Prvi set je otišao brzim breakom na stranu domaće igračice, Ruskinja se vratila u drugom, a treći je odigran u razmjeni teških udaraca s osnovne crte u kojoj se trenutno 165. igračica WTA liste bolje snašla te sjajnim servisima dovršila posao.

Vezane vijesti

Igra Molik je podsjetila na njene ponajbolje dane koji su je doveli do osme pozicije na rang listi, a potvrda je dobre forme kojom je izborila wild-card za Australian Open (6:4, 6:4 Jessica Moore). Fizički se nalazi u odličnom stanju, ali upitna je bila provedba udaraca, osobito njenog najjačeg oružja, forhenda, protiv protivnice iz samog svjetskog vrha što Petrova, najviše plasirana igračica u Perthu svakako jest. Imajući na umu da je 24-godišnja Ruskinja božićne praznike provela na pripremama u Australiji te je u potpunosti aklimatizirana na uvjete koji vladaju down under pobjeda Alicije Molik tim je još i vrednija.

Mark Philippoussis je potom potvrdio dobru atmosferu koja vlada u njegovom boxu, a tiče se ponovnog dostizanja svjetskog vrha. Naime, 114. igrač svijeta i nekadašnji finalist Wimbledona te US Opena, proveo je nekoliko mjeseci trenirajući u Agassijevom kampu pod budnim okom Gila Reyesa, a uložen trud se očito isplatio ako je suditi po fizičkoj spremi 30- godišnjeg igrača, 1999. osmog tenisača svijeta.

Philippoussisov protivnik, Tursunov, 22. svjetski igrač, pao je za sat i 20 minuta u čista dva 6:4, 7:6(0) seta. Australčeva su jaka igra s osnovne linije, sjajni voleji te superioran servis (15 aseva) ostavili 24-godišnjeg Rusa bez pravog odgovora kako u prvom tako i u drugom setu, osobito u tie-breaku drugog, u kojem se jedan od junaka ruskog DC naslova provozao na biciklu.

Kasnije danas preostaje još, sada nevažan, susret parova, a u skupini A svoj dvoboj započinju i branitelji naslova, Amerikanci protiv Francuza. Sastaju se Ashley Harkleroad i Tatiana Golovin te Mardy Fish i Jerome Haehnel.

Rezultati:
Molik - Petrova 6:2, 2:6, 6:2; Philippoussis - Tursunov 6:4, 7:6(0).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!