Rukomet

Jeppesen otkazao Svjetsko prvenstvo

Petar Plevnik • utorak, 02.01.2007.

Ono što je već duže vrijeme visilo u zraku, dobilo je svoju konačnu potvrdu; Danska će na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj biti bez svog najboljeg igrača, Larsa Krogha Jeppesena...

Kao razlog za otkazivanje nastupa u Njemačkoj, srednji vanjski Kiela naveo je "formu koja nije na razini potrebnoj za tako zahtjevno natjecanje poput Svjetskog prvenstva". Naime, Danac je od početka sezone i prelaska iz Barcelone u Kiel imao problema s ozljedama, zbog kojih je u dresu njemačkog prvaka pružao loše partije.

Na vijest o otkazivanu Jeppesenova nastupa izbornik Danske Ulrik Wilbek nije pokazivao veliku zabrinutost: "Ako postoji išta što je Lars želio onda je to bio nastup na Svjetskom prvenstvu. Njegovo neigranje moglo bi biti loše ali i dobro za Dansku."

Uistinu, da je Jeppesen u formi kojoj je bio do prije godinu dana njegovo bi neigranje predstavljalo veliki hendikep za Dance, dok je pitanje koliko bi ovakav Jeppesen pomogao Danskoj, koja se na Svjetskom prvenstvu nalazi u skupini E, zajedno sa Angolom, Norveškom i Mađarskom.

Prvi ispit bez Jeppesena Danci će imati na predstojećem Lauritz Knudnsen kupu, koji se od 5. do 7. siječnja održava u Danskoj, a na kojem uz Dansku sudjeluju Poljska, Norveška i Island.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!