Nogomet

Inter i Empoli bez problema

Ivana Spahija • subota, 13.01.2007.

U jedina večerašnja dva susreta talijanske Serie A sastaju se se Empoli i Parma, te Torino i Inter Milano. Empoli je očekivano bez većih poteškoća svladao protivnika s dna ljestvice, a ništa teži zadatak nije imao ni Inter...

Empoli je nastavak sezone otvorio pobjedom, rezultatom 2:0 svladao je pretposljednju momčad na ljestvici, Parmu. Utakmica je počela pritiskom domaćina, odlični Saudati nekoliko je puta sam izbio pred vratara gostiju Buccija. I gosti su imali nekoliko izglednih prilika, u 24. minuti Igor Budan je bio u prilici Parmu dovesti u vodstvo, ali je promašio vrata. Samo dvije minute kasnije Parmu je stigla zaslužena kazna. Obrana je zaspala negdje na polovici prostora, Bucci je pogriješio, a Raggi je glavom pogodio mrežu za vodstvo Empolija od 1:0. Budan je do kraja prvog poluvremena imao još nekoliko prilika za gol, njegov dupli pas sa Cigarinijem ipak nije urodio plodom, spasio je domaći vratar Balli.

Drugo poluvrijeme je započelo pritiskom gostiju, sa svojim prilikama se isticao upravo Igor Budan, ali njegove lopte nikako nisu pronalazile put do mreže Empolija. U 77. minuti susreta, nakon dodavanja Buscea, Matteini je pospremio loptu u mrežu Parme za vodstvo domaćina od 2:0. Isti igrač je nekoliko minuta kasnije bio u prilici postići i treći pogodak za Empoli, ali je njegov udarac zaustavio Bucci. Utakmica je završila rezultatom 2:0 za Empoli kojem ova pobjeda znači boravak na dijelu ljestvice koji vodi u Europu. S druge strane, Parma se nalazi na pretposljednjem mjestu i sve je izglednije da će se do kraja sezone boriti za opstanak.

Vezane vijesti

Utakmica u Torinu nije ponudila previše iznenađenja, Inter je nastavio svoj impresivan niz pobjeda. Ovog puta kod kuće je pao Torino, crno - plavi su ih nadigrali i zasluženo pobijedili rezultatom 3:1. Sam početak utakmice obilježila je ozljeda Marca Materazzija koji je dobio udarac u prsa, ali koji je nastavio s igrom. Upravo njegova dodavanja bila su najveća prijetnja vratima domaćina. Ni Adriano nije bio bolje sreće s ozljedom, već u 13. minuti ozlijedio je gležanj, ali se i on vratio u igru. Njegova upornost isplatila mu se u 24. minuti, nakon dodavanja Maicona ostao je potpuno sam ispred mreže Torinesa i glavom postigao pogodak za vodstvo Intera od 1:0. Uz Adriana, najzvučnije ime prvog poluvremena je Zlatan Ibrahimović koji je imao nekoliko vrlo izglednih prilika, ali bez uspjeha.

U drugom poluvremenu tandem Ibrahimović - Adriano i dalje je prijetio vratima domaćina koji su tek preko Rosine pokušavali doći do izjednačenja. To im se ostvarilo u 58. minuti kada je udarac Fiorea okrznuo Materazzija i završio u mreži Julia Cesara. Nisu prošle ni dvije minute, a Inter je već uzvratio. Ibrahimović je dobro primio loptu, prešao svog čuvara Cioffija i volejem pogodio mrežu Abbiatija za novo vodstvo Intera. Raspoloženi Adriano je nizao priliku za prilikom, čini se kako je L'imperatore nakon duge suše napokon došao na svoje. U 83. minuti, nakon odličnog dodavanja Vieire, Adriano je uputio udarac pokraj Abbiatija koji ga je srušio u šesnaestercu. Dosuđen je jedanesterac za Inter, a Abbiati je dobio izravan crveni karton. Materazzi je bio siguran strijelac sa bijele točke za vodstvo i pobjedu Intera od 3:1 i siguran nastavak Interova pohoda na scudetto.

Serie A, 19. kolo: Empoli - Parma 2:0, Torino - Inter 1:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!