Rukomet

Ukrajinci dokrajčili Australiju, Island iznenadio

Deni Kirinčić • ponedjeljak, 22.01.2007.

Završni dan igranja po skupinama započeo je, ali zasigurno nije završio bez iznenađenja. Nakon jučerašnje pobjede nad Islandom, Ukrajinci su završili nastup u skupini lakom pobjedom nad Australijom, a Islanđani su dosta lako slavili nad Francuzima...

Bez ikakvih problema, upravo kako se i očekivalo, Ukrajina je svladala Australiju. Početak je bio dosta spor za Ukrajinu, ali kada su jednom krenuli puniti mrežu više nisu stali s brzim tempom. Do poluvremena već su imali prednost od 18:8 i tu je priči bio kraj.

Nastavak je ponudio još samo veću razliku na semaforu u korist Ukrajine. Kod Ukrajinaca istakao se Viktor Skrobanets sa šest pogodaka, a sa pet pogodaka pridružili su mu se Sergiy Šelmenko i Yuri Kostetskiy. Vratari su se također istakli. Sergiy Bilyk imao je 12 obrana, a Vadym Bražnjik je obranio osam lopti.

Kod Australije ponovno je najbolji bio Darryl McCormack sa devet pogodaka, a četiri pogotka pridodao je i Tim Jackson.


Zadnji susret skupine B donio nam je veliko iznenađenje. Europski prvaci Francuzi bez previše problema poraženi su od Islanda koji je krenuo odlično u susret i nakon toga niti jednom nije dopustio Francuzima da se vrate u rezultatski egal. Island je kontrolirao veliku prednost i lako ju priveo kraju.

Island je odmah krenuo sa stvaranjem razlike povevši 6:0 kada je seriju prekinuo Luc Abalo pogotkom u osmoj minuti. Na poluvremenu je već bilo velikih 18:8 koji su bili odraz početnog spavanja Francuza. U nastavku, Francuzi su pokušali sve da se vrate, ali jedino što su uspjeli je smanjenje islandske prednosti koja ni u jednom trenutku u susretu nije bila ugrožena. Do samog kraja, Francuzi su smanjili prednost dobivši drugo poluvrijeme 16:14 za konačni poraz 32:24.Michael Guigou je kod Francuza bio najefikasniji sa pet pogodaka, a prate Bertrand Gille i Luc Abalo sa po četiri pogotka. Na golu Thierry Omeyer je upisao 10 obrana od 35 udaraca na gol.

Kod Islanđana, kao i uvijek, odličan je bio Olafur Stefansson sa šest pogodaka. U listu strijelaca sa pet golova upisali su se i Logi Geirsson, te Gudjon Valur Sigurdsson. U pobjedi je itekako sudjelovao i vrlo dobar Birkir Gudmunsson koji je upisao 11 obrana.

Francuzi su porazom od Islanda otišli u drugi krug bez bodova, a Island je pobjedom nad Francuzima u nastavak natjecanja prenio dva boda. Ukrajincima jučerašnja pobjeda i odlična predstava protiv Islanda ipak nije bila dovoljna za prolaz u drugi krug.

Skupina B, 22.1.2007., treće kolo, :Ukrajina - Australija 37:18 (18:8), Island - Francuska 32:24 (18:8).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!