Tenis

Gonzalez na dostavu Fed Ex-u

Ivana Spahija • petak, 26.01.2007.

Samo sat i trideset minuta bilo je dovoljno da Fernando Gonzalez sa glatkih 3-0 u setovima Tommyja Haasa isprati na tribine, a sebi zakaže susret sa Rogerom Federerom u finalu Australian Opena...

Lleyton Hewitt, James Blake, Rafael Nadal, nakon ovog impresivnog niza bilo je teško za očekivati da će briljantni Čileanac Gonzalez propustiti priliku života i pasti pod pritiskom Nijemca Haasa. Najveće iznenađenje ovogodišnjeg Australian Opena za kojeg se nije očekivalo ni da će se probiti do osmine finala, iznenadio je i sebe i svoje protivnike i odličnom igrom u svim mečevima zasluženo se našao u finalu gdje će "pokušati nemoguće", slomiti Federerovu dominaciju i po prvi put u karijeri osvojiti Grand Slam turnir. Sam Federer je dao najbolji kompliment Gonzalezovoj igri izjavivši da bi za protivnika u finalu radije izabrao Haasa. Želja mu se nije ostvarila, a hoće li se i on naći u Gonzalezovom nevjerojatnom nizu, saznat će se ove nedjelje.

Sam meč između Haasa i Gonzaleza bio je ispunjen dominacijom Čileanca od početka do kraja. Već u prvom gemu Gonzalez je napravio break i najavio svoj pohod prema finalu. Haas se trudio, ali mu jednostavno nije išlo. Najveću priliku za vraćanje breaka imao je pri rezultatu 2:1 kada je Gonzalez servirao, ali dalje od izjednačenja nije stigao. Gonzalez mu je nakon tih 3:1 ponovno oduzeo servis za 4:1 i brzinski stigao do 6:1 nakon samo 28 minuta igre.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

U drugom setu ponovila se ista priča, nakon vodstva od 1:0 Gonzalez je ponovno oduzeo Haasu servis i svojim servisom došao do 3:0. Haas je uspio osvojiti svoj servis - gem i smanjiti na 3:1, ali nije uspijevao doći do preokreta. Gonzalez je obranio sve svoje servise i rutinski priveo set kraju s rezultatom 6:3. Ovaj set obilježilo je nevjerojatnih 87 posto Gonzalezovog prvog servisa iz čega se najbolje vide njegova snaga i dominacija.

Treći set se nije mnogo razlikovao od prethodna dva, Gonzalez je oduzeo Haasov servis za 1:0, potvrdio svoj za 2:0 nakon čega je Haas smanjio na 2:1. To je bilo posljednje što se vidjelo od njega, uslijedila je serija Čileanca koji je nakon vodstva od 3:1 ponovno "breaknuo" Haasa za 4:1, zadržao svoj servis i briljatnim poenom došao do 6:1 i konačne pobjede nad Nijemcem.

Statistika meča također ide u prilog Gonzaleza koji je ubacio 63 posto prvog servisa za razliku od Haasa koji je ostao na 42 posto. Gonzalez je također osvojio 82 poena, skoro dvostruko više od Haasa koji je imao 45 poena.

Finale Australian Opena na rasporedu je u nedjelju u 9.30 sati po našem vremenu, a u njemu će snage odmjeriti Fernando Gonzalez i Roger Federer. Statistika ide u korist Federera, ali nekoliko odličnih partija mladog Gonzaleza ukazuju na to da nas očekuje i više nego zanimljiv dvoboj.

Tenisači, polufinale: Fernando Gonzalez (Čile) - Tommy Haas (Njemačka) 6:1, 6:3, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!