Košarka

Odličan dvoboj Lakersa i Spursa

Hrvoje Rafaelić • ponedjeljak, 29.01.2007.

Phoenix je na gostovanju kod Cavaliersa došao do sedamnaeste pobjede u nizu. Odličnu večer imao je James, ali izostala je podrška ostatka momčadi. Odličan dvoboj LA Lakersa i San Antonio Spursa u Los Angelesu...

Unatoč odličnoj utakmici Lebron Jamesa u kojoj je postigao 30 poena i devet skokova, Cleveland je upisao 19. poraz sezone. Lebron nije imao suigrače koji bi mu pomogli da zaustave nevjerovatan niz gostiju. Osim njega, samo je Drew Gooden (19 poena, 14 skokova) odigrao dobru utakmicu.

Kod gostiju, koji imaju sedamnaest pobjeda u nizu, briljirali su Amare Stoudemire (22 poena, sedam skokova), Shawn Marion (23 poena, osam skokova) i Steve Nash (23 poena, 15 asistencija) koji je imao double-double učinak. Utakmica je odlučena u posljednjoj četvrtini koji su Sunsi dobili sa jedanaest poena razlike (24:13).

Odličnu utakmicu odigrali su u Staples Centru Lakersi i Spursi. Domaćini su u posljednjoj minuti stizali vodstvo gostiju od tri poena. Prvo je Tim Duncan (21 poen, 14 skokova, devet asistencija) išao na lagano polaganje, ali na iznenađenje svih asistira Bruce Bowenu (5 poena) za njegova tri poena. Nakon toga, Radmanović (13 poena, devet skokova) radi prekršaj u napadu i Manu Ginobili (21 poen) iskorištava jedno od dva slobodna bacanja. Spursi u posljednjih 26 sekundi ulaze sa tri poena razlike, ali Radmanović, nakon Bryantovog (31 poen, sedam asistencija, šest skokova) neuspjelog zakucavanja, dobiva loptu na crti za tri poena i pogađa za izjednačenje (80:80).

Spursi imaju napad u posljednjih 15 sekundi. Ginobili polako gradi napad i dodaje bivšem igraču Lakersa, Robert Horryju (osam poena, osam skokova), koji promašuje šut za tri poena i pobjedu gostiju. Phil Jackson zove time-out i odlučuje se na šut Kobea, kojeg u posljednji trenutak blokira Ginobili. Utakmica odlazi u produžetak u kojem je slavio San Antonio u posljednjoj sekundi tricom Michaela Finleya (17 poen, šest skokova).

Andrew Bogut (18 poena, devet skokova) i Maurice Williams (30 poena, 10 asistenicja, šest skokova) predvodili su Buckse do njihove 18. pobjede ove sezone. Kod Knicksa odličnu utakmicu odigrao je Jaamal Crawford koji je ubacio 26 poena. Također je odlično odigrao igrač sa klupe David Lee (19 poena, 14 skokova) koji je imao double-double učinak. Clippersi su preko Elton Branda (22 poena) i Sam Cassela (21 poen) došli do 22. pobjede sezone. Slavili su u gostima kod Seattla. Antawn Jamison (34 poena, sedam asistencija, sedam skokova) i Gilbert Arenas (23 poena) predvodili su Washington u pobjedi protiv Bostona.

NBA rezultati, 29. siječnja 2007.: Cleveland-Phoenix 100:115, Milwaukee-New York 107:105, LA Lakers-San Antonio 94:96, Boston-Washington 91:105, Detroit-Indiana 95:87, Seattle-LA Clippers 76:98.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!