Tenis

Kohlschreiber kiksao protiv Delica

Branimir Korać • utorak, 30.01.2007.

Ovog tjedna na američkom tlu igra se turnir na brzoj podlozi u Delray Beachu. Noćas su na rasporedu bili posljednji susreti kvalifikacija kao i prvi susreti u skupini obzirom da je turnir u Delray Beachu jedan od onih turnira na kojima se isprobava tzv. round robin sustav...

Mladi Amerikanac Sam Querrey superuvjerljivom pobjedom protiv Grka Konstantinosa Economidisa prošao je u skupinu. Querreyu je trebalo svega 42 minute da ubilježi pobjedu 6:0, 6:2 uz impresivnu igru u prvom setu u kojem je ispustio svega pet poena za ukupno 16 minuta igre.

Kroz kvalifikacije su prošli i kvalifikanti iz prvog dijela kvalifikacija Scoville Jenkins i Jesse Levine. Obojica su ubilježili pobjede u dva seta i to protiv favoriziranih Britanca Alexa Bogdanovica i Poljaka Lukasa Kubota. Nastup u skupinama izborili su i Davide Sanguinetti i Alejandro Falla.

Nijemci su Davis Cup susret s Hrvatskom odlučili dočekati u SAD-u, a jučer su čak četvorica bili u akciji u natjecanju po skupinama. Florian Mayer igrao je protiv Rusa Igora Kunicina i slavio u dva seta 6:1, 6:3. Kunicin je imao dovoljno prilika, čak 11 break lopti, ali iskoristio je tek jednu i protiv Mayera s toliko propuštenih prilika nije imao šanse.

Benjamin Becker je vrlo dobro ukrotio servis Kevina Kima i tako napravio veliki korak prema pobjedi. Slavio je u dva seta 7:6, 6:3 i tako napravio veliki korak prema prolazu u četvrtfinale.

Za razliku od Beckiera, Philipp Kohlschreiber je imao velikih problema sa servisom protivnika. Amer Delic odservirao je čak 21 as i ubilježio pobjedu u tri seta. Kohlschreiber je imao devet break loptu, no nije iskoristio niti jednu i sada je u vrlo teškoj situaciji što se tiče prolaza u četvrtfinale.

Za njemačkih 2-2 jučer pobrinuo se Vince Spadea koji je bio bolji od Simona Greula. Spadea je bio tijekom cijelog meča dominantan i ipak očekivano svladao na kraju Greula sa 6:2, 7:5.

Španjolac Guillermo Garcia-Lopez na Australian Openu pružio je jak otpor Mariju Ančiću, a uvjerljivom pobjedom krenuo je u Delray Beachu. U prvom kolu u skupini čekao ga je Rus Teimuraz Gabašvili, ali za neugopdnog Španjolca nije bilo problema.

ATP Delray Beach, posljednji krug kvalifikacija:
Sam Querrey (USA) - Konstantinos Economidis (GRE) 6:0, 6:2, Jesse Levine (USA, Q) - Lukas Kubot (POL) 6:3, 6:2, Davide Sanguinetti (ITA) - Dušan Vemić (SRB, Q) 6:2, 4:6, 6:2, Scoville Jenkins (USA, Q) - Alex Bogdanovic (GBR) 6:3, 7:6(3), Alejandro Falla (COL) - Sergij Stakhovski (UKR, Q) 6:4, 6:4.

ATP Delray Beach, skupine:
Amer Delic (USA) - Philipp Kohlschreiber (GER, 6) 6:7(6), 6:1, 6:4, Florian Mayer (GER, 5) - Igor Kunicin (RUS) 6:1, 6:3, Guillermo Garcia-Lopez (ESP, 7) - Teimuraz Gabašvili (RUS) 6:3, 6:2, Vince Spadea (USA, 8) - Simon Greul (GER) 6:2, 7:5, Benjamin Becker (GER, 4) - Kevin Kim (USA) 7:6(4), 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!