Nogomet

Hrvatima stop u Kupu Francuske

Maja Giljanović • srijeda, 31.01.2007.

Nijedan od trojice hrvatskih igrača: Jerko Leko, Zvonimir Deranja te Kristijan Polovanec (igrali svih 90 minuta) nije se sinoć uspio plasirati u četvrtfinale Kupa Francuske...

U dvoboju prvoligaških momčadi PSG i Sochaux su nauštrb Valenciennesa i Monaca izborili vize za ulaz u posljednjih osam. Posljednjeplasirana ekipa prve lige drhtala je kod Libournea, ali se provikla zahvaljujući dvama golovima Joba, a iznenađenje je priredio trećeligaš Vannes eliminiravši u prodežecima drugoligaša Montpellier.

PSG je na dobro popunjenom Parku prinčeva (20000) ugostio Valenciennes, momčad koja je nanijevši Parižanima domaći poraz početkom siječnja dovela do smjene Guya Lacombea. Od Paula Le Guena se sinoć tražilo da usprkos tragičnim prvenstvenim partijama ove sezone, izbori plasman dalje u kupu te potvrdi renome Parižana kao kup-momčadi (sedam osvojenih u povijesti kluba, branitelji prošlogodišnjeg naslova izborenog pobjedom protiv Marseillea). Momčad bez Kaloua, Rothena i Fraua je u nezanimljivoj utakmici bez izrazitijih prigoda s ijedne strane pobjedu osigurala iskoristivši Penneteauov nevjerojatan kiks. U 55. minuti ponuđeno nije odbio Christian Rodriguez.

Sablasno prazne tribine Louisa II svjedočile su drugom uzastopnom domaćem porazu Monaca (Rennes 1:2). Sochaux Alaina Perrina je stigao u vodstvo u 28. minuti prekrasnim udarcem Pitaua. Koller i Gakpe su pojačali Monegažane u drugom poluvremenu, ali u 64. stiže podebljanje vodstva gostiju. Le Tallec (ušao minutu ranije) postavlja konačnih 0:2, a treći gol lijepom paradom u sudačkoj nadoknadi sprečava Romina zamjena na vratima Ruffier.

Lebouc i Rjillo su nakon okončanja devedesete bez pogodaka, u 100. te 102. donijeli pobjedu šesnaestoplasiranom trećeligašu Vannesu na gostovanju kod četrnaeste momčadi druge lige Montpelliera.

Libourne-Saint Seurin je odigrao sjajno prvo poluvrijeme, poveo u najboljem trenutku odnosno po samom isteku poluvremena golom Kebea, ali je fenjeraš prve lige Sedan ipak uspio preokrenuti rezultat i zaustaviti lijepi niz domaćina (među ostalima izbacili prvoligaša Troyes). Momčad trenera Pasqualettija je na gostovanju kod trinaestoplasiranog drugoligaša, naime, spasio dvostruki strijelac Job u 53. i 70 minuti.

Danas se još sastaju Nantes i Lille, trećeligaš Clermont ugošćuje Lens, Bordeaux će na noge četvrtoligašu Montceauu, a derbi derbija na Velodromeu igraju Marseille i Lyon.

Francuski kup, osmina finala, rezultati: PSG - Valenciennes 1:0, Monaco - Sochaux 0:2, Libourne(2) - Sedan 1:2, Montpellier(2) - Vannes(3) 0:0 (0:2 produžeci).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!