Tenis

Blake krenuo pobjedom, otpao Kohlschreiber

Branimir Korać • srijeda, 31.01.2007.

Novim susretima po skupinama nastavljen je ATP turnir u Delray Beachu. Prvi nositelj James Blake startao je uvjerljivom pobjedom dok je drugim porazom otpao šesti nositelj Philipp Kohlschreiber iz Njemačke...

Slika 1 od 2.
Foto: Bruno Karadža

James Blake otvorio je nastup u Delray Beachu uvjerljivom pobjedom protiv sunarodnjaka Roberta Kendricka. Blakeu je trebalo svega 52 minute da dođe do pobjede 6:3, 6:2 i tako se približi prolazu u četvrtfinale. Tamo će se naći ukoliko svlada i mladog Scovillea Jenkinsa što ne bi trebao biti veliki problem.

U skupini 2 Andrei Pavel svladao je sa 6:1, 6:3 Igora Kunicina i tako ga eliminirao iz borbe za četvrtfinale. Kunicin je tako ubilježio i drugi poraz u skupini nakon što ga je identičnim rezultatom svladao i Florian Mayer koji će u susretu s Pavelom odlučiti o putniku u četvrtfinale.

S dva poraza od turnira se oprostio šesti nositelj Philipp Kohlschreiber. Njega je u drugom susretu svladao Davide Sanguinetti iskoristivši svih pet break lopti koje mu je pružio Nijemac tijekom susreta. Sanguinetti i Amer Delic u izravnom dvoboju odlučit će putnika za četvrtfinale.

Dva sata i 40 minuta trajala je velika borba između Teimuraza Gabašvilija i Kristiana Plessa u kojem je pobjedu na kraju u tri tie-breaka odnio Rus. No to mu ne znači previše obzirom da ima loš omjer gemova i o četvrtfinalisti će odlučiti dvoboj Plessa i Garcia-Lopeza.

Xavier Malisse krenuo je pobjedom protiv Kolumbijca Alejandra Falle u dva seta. 6:4, 7:6 slavio je Belgijac u susretu koji je mogao puno lakše završiti, ali Falla se spašavao sve do tie-breaka drugog seta kada više nije mogao odolijeti napadima Malissea.

Mladi Amerikanac Sam Querrey odservirao je 20 aseva u pobjedi nad Yen-Hsun Luom i nalazi se pobjedu od četvrtfinala i za njega jednog od najboljih rezultata karijere. U posljednjem susretu u skupini igrat će protiv Tommyja Haasa.

ATP Delray Beach, skupine:
Davide Sanguinetti (ITA) - Philipp Kohlschreiber (GER, 6) 7:5, 6:3, Andrei Pavel (ROM) - Igor Kunicin (RUS) 6:1, 6:3, Xavier Malisse (BEL, 3) - Alejandro Falla (COL) 6:4, 7:6(6), Teimuraz Gabašvili (ESP) - Kristian Pless (DEN) 7:6(9), 6:7(2), 7:6(5), Sam Querrey (USA) - Yen-Hsun Lu (TPE) 7:6(10), 6:4, James Blake (USA, 1) - Robert Kendrick (USA) 6:3, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!