Tenis

Hingis u lovu na rekord, ispala Zvonarjeva

Ivana Spahija • srijeda, 31.01.2007.

Drugi dan turnira u Tokiju ponovno je donio ispadanje dvije nositeljice, Vera Zvonarjeva i Shahar Peer su se tako oprostile od natjecanja ranije od predviđenog. Martina Hingis pobjedom je najavila pohod na rekordnu, petu titulu turnira u Tokiju...

Kineskinja Jie Zheng prepustila je samo tri gema kvalifikantici, Amerikanki Bethanie Mattek. Iako je igrala bolesna, sa temperaturom od 39 stupnjeva, Zheng je pokazala zavidnu formu i sa 6:2, 6:1 rezervirala svoje mjesto među najboljih 16. Protivnica u drugom kolu turnira bit će joj četvrta nositeljica, Srpkinja Jelena Janković.

Talijanka Mara Santangelo u dva je seta kući ispratila Japanku Nakamuru. Prvi set je donio nešto neizvjesnosti i Talijanka je servisima uspjela izvući 7:5. U drugom setu pokazala je solidnu igru ne prepustivši Nakamuri nijedan gem te se tako sa ukupnih 7:5, 6:0 plasirala u drugo kolo gdje je čeka težak ispit u obliku pete nositeljice, Srpkinje Ane Ivanović.

Trenutno 58. igračica svijeta, Ruskinja Elena Likhovtseva, svladala je Argentinku Giselu Dulko i sa 6:3, 6:2 sebi zakazala susret sa trećom nositeljicom, Elenom Dementijevom.

Australka Samantha Stosur pobrinula se za iznenađenje dana pobijedivši jedanaestu nositeljicu, Ruskinju Veru Zvonarjevu. Taj meč je ujedno bio i jedini u kojem su se igrala sva tri seta. Prvi set je otišao na stranu Australke koja je slavila sa 6:4. U drugom, izjednačenom setu tenisačice su došle do tie - breaka u kojem je više sreće imala Zvonarjeva. Treći set je izgledao kao repriza prvog, Stosur je dobrom igrom došla do zasluženih 6:4 i probila se u drugo kolo gdje je čeka šesta nositeljica, Kineskinja Na Li.

Maria Kiriljenko također je kući ispratila jednu nositeljicu, u dva je seta bila bolja od Izraelke Shahar Peer. Ruskinja je ukupno pet gemova prepustila Peer, koja polako pokazuje znakove pada forme. S druge strane, Kiriljenko se svojim solidnim igrama polako uzdiže. U drugom kolu suparnica će joj biti Japanka Sugiyama.

U prvom susretu drugog kola, druga nositeljica Martina Hingis bila je prejaka za Australku Nicole Pratt. Iako je jučer napravila senzaciju pobijedivši Amerikanku Shaughnessy, Pratt danas nije pošlo za rukom ponoviti takav uspjeh. Prvi set je nadmoćno otišao na stranu Hingis, bilo je 6:1. U drugom setu Pratt je uspjela pružiti kakav - takav otpor, ali i tu je Hingis bila uspješnija, završilo je rezultatom 7:5. Martini Hingis je ovo lov na rekordni peti naslov pobjednice turnira u Tokiju, a sljedeća prepreka na tom putu će joj biti pobjednica susreta Li - Stosur.

U posljednjem meču dana Japanka Ai Sugiyama u dva je seta bila bolja od Ruskinje Vesnine. U prvom setu Sugiyama je pri rezultatu 4:4 napravila odlučujući break i privela set kraju rezultatom 6:4. U drugom setu još je više pojačala ritam igre, Ruskinja nije imala šanse te je uspjela Japanki uzeti samo dva gema. Dvanaestu nositeljicu Sugiyamu u drugom kolu čeka još jedna Ruskinja, Maria Kiriljenko.

WTA Tokyo Pan Pacific Open, 31. 1. 2007.: Zheng (Kina) - Mattek (SAD) 6:2, 6:1, Santangelo (Italija) - Nakamura (Japan) 7:5, 6:0, Likhovtseva (Rusija) - Dulko (Argentina) 6:3, 6:2, Stosur (Australija) - Zvonarjeva (Rusija, 11) 6:4, 6:7, 6:4, Kiriljenko (Rusija) - Peer (Izrael, 7) 6:2, 6:3, Hingis (Švicarska, 2) - Pratt (Australija) 6:1, 7:5, Sugiyama (Japan, 12) - Vesnina (Rusija) 6:4, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!