Tenis

Poznati prvi četvrtfinalisti

Branimir Korać • četvrtak, 01.02.2007.

Poiznati su prvi četvrtfinalisti na ATP turniru u Delray Beachu. Nijemac Florian Mayer i Španjolac Guillermo Garcia-Lopez s po dvije pobjede prošli su među osam najboljih...

James Blake blizu je prolaza u četvrtfinale. U njegovoj skupini noćas je Robert Kendrick svladao Scovillea Jenkinsa i tako mu znatno umanjio šanse za prolaz. Jenkinsu će sada trebati vrlo visoka pobjeda protiv Blakea što je praktički nemoguće obzirom na razliku u kvaliteti.

Slika 1 od 2.
Foto: Igor Petrinović

U četvrtfinalu je Florian Mayer. U izravnom dvoboju za četvrtfinale Mayer je u tri seta bio bolji od Rumunja Andreja Pavela i s dvije pobjede u skupini ide dalje. Nijemac je bio puno opasniji na protivnički servis što mu je na kraju donijelo pobjedu i prolaz.

U igri za četvrtfinale ostao je Jesse Levinea pobjedom protiv Kevina Kima. Kim je ubilježio poraze od Levinea i Beckera i završio svoj nastup u skupini. Levine će s Beckerom izravno odlučiti o četvrtfinalisti.

U ćetvrtfinalu je Guillermo Garcia-Lopez s dvije pobjede u skupini. Jučer je u dva seta nadigrao Danca Kristiana Plessa, dovoljno za prolaz bez izgubljenog seta.

Rainer Schuttler poražen je već u prvom nastupu od Alejandra Falle i jako teško će do četvrtfinala. Falla ga je svladao u dva seta 6:4, 6:3.

S dva uvjerljiva poraza od turnira se opprostio Simon Greul. U drugom susretu u skupini nadvisio ga je Ryan Sweeting, malo poznati Amerikanac koji pobjedom protiv Vincea Spadeaja ima priliku za prolazak u četvrtfinale.

Tommy Haas dosta se mučio protiv Lua, no na kraju je ipak upisao pobjedu. Za četvrtfinale morat će svladati sve boljeg Amerikanca Sama Querreya.

ATP Delray Beach, skupine:
Florian Mayer (GER, 5) - Andrej Pavel (ROM) 6:3, 3:6, 6:2, Guillermo Garcia-Lopez (ESP, 7) - Kristian Pless (DEN) 6:3, 7:6(5), Ryan Sweeting (USA) - Simon Greul (GER) 6:2, 6:2, Alejandro Falla (COL) - Rainer Schuettler (GER) 6:4, 6:3, Jesse Levine (USA) - Kevin Kim (USA) 6:2, 6:2, Robert Kendrick (USA) - Scoville Jenkins (USA) 6:4, 6:4, Tommy Haas (GER, 2) - Yen-Hsun Lu (TPE) 2:6, 6:4, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!