Košarka

Odabrane momčadi Istoka i Zapada

HINA • petak, 02.02.2007.

U New Yorku su u četvrtak navečer odabrani košarkaši koji će u all-star utakmici 17. veljače u Las Vegasu igrati za Istočnu i Zapadnu konferenciju profesionalne lige NBA...

U prvoj petorci Istočne konferencije nalaze se dva igrača Miami Heata - Dwyane Wade i Shaquille O'Neil. Tu su još zvijezda Cleveland Cavaliersa LeBron James, Gilbert Arenas iz Washington Wizardsa i Chris Bosh iz Toronto Raptorsa, izvješćuje u petak VOA.

Debitanti u all-star selekciji ove godine su Caron Butler, također iz Wizardsa te Dwight Howard iz Orlando Magica.

"Povratnici" u istočnu konferenciju su Chauncey Billups iz Detroit Pistonsa, Vince Carter iz New Jersey Netsa, Richard Hamilton, također iz Pistonsa, Jason Kidd iz Netsa i Jeremaine O'Neal iz Indiana Pacersa.

U Zapadnoj konferenciji prvu petorku čine Kevin Garnett iz Minnesota Timberwolvesa, Tim Duncan iz San Antonio Spursa, Tracy McGrady, Houston Rockets, Kobe Bryant iz Los Angles Lakersa i Yao Ming, također iz Houston Rocketsa.

U Zapadnoj konferenciji ove je godini jedini debitant Carlos Boozer iz Utah Jazza.

Tu je i nova zvijezda Denver Nuggetsa Allen Iverson, koji je puno puta igrao za istočnu all-star selekciju, međutim, ovo mu je prvi nastup u zapadnoj selekciji.

Mnogi su ostali začuđeni kad su vidjeli da među prvom petorkom nema nijednog igrača Phoenix Sunsa, unatoč odličnim igrama ove momčadi iz Arizone. Međutim, trojica Sunsa - Steve Nash, Amare Stoudemire i Shawn Marion - nalaze se među rezervama. Među rezervama je i zvijezda Dallas Mavericksa Dirk Nowitzki, kao i Tony Parker iz San Antonio Spursa.

Zanimljivo je da ove godine u istočnoj all-star selekciji ne igra nijedan stranac, dok ih u zapadnoj igra čak pet - Steve Nash iz Kanade, Dirk Nowitzki iz Njemačke, Tony Parker iz Francuske, Tim Duncan s Djevičanskih otoka i Yao Ming iz Kine.

Ukoliko neki od igrača bude povrijeđen do all-star utakmice 17. veljače, zamjenu će imenovati povjerenik NBA lige David Stern.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!