Tenis

Očekivane pobjede favoritkinja

Ivana Spahija • petak, 02.02.2007.

Susreti četvrtfinala turnira u Tokiju nisu donijeli previše uzbuđenja, tenisačice koje su se našle u ulozi favoritkinja su ostvarile pobjede. Tako su se u polufinale plasirale prva, druga, treća i peta nositeljica, jedino je četvrta nositeljica Janković pretrpjela poraz...

U prvom susretu četvrtfinala prva nositeljica Maria Šarapova u tri seta je bila bolja od Japanke Ai Sugiyame. Prvi set je završio rezultatom 6:4 u korist Sugiyame iako je Šarapova u njemu imala vodstvo od 3:1 koje nije uspjela zadržati. Oporavila se brzo, u iduća dva seta osvojila je dvanaest od trinaest odigranih gemova, tako prepustivši Japanki svega jedan servis - gem. Šarapova će svoje mjesto u finalu tražiti u okršaju sa Srpkinjom Anom Ivanović.

Ivanović je u meču protiv sunarodnjakinje, četvrte nositeljice Jelene Janković, također bila bolja u tri seta. U prvom setu bolja je bila Janković (6:3), drugi set je rezultatom 6:4 otišao na stranu Ivanović, a u odlučujućem setu Ivanović je boljom igrom i solidnim servisima došla do 6:2 i tako rezervirala svoje mjesto u polufinalu turnira u Tokiju.

Treći susret dana ujedno je bio i najkraći, druga nositeljica Martina Hingis bila je prejaka za kvalifikanticu, Australku Samanthu Stosur. Iako je u prva dva kola Stosur eliminirala dvije nositeljice, protiv Hingis jednostavno nije mogla. Prvi set je Švicarka rutinski riješila rezultatom 6:0, a u drugom je Australki prepustila samo jedan gem i sa 6:0, 6:1 ušla među najbolje četiri gdje je čeka treća nositeljica, Ruskinja Dementijeva.

U posljednjem meču dana Dementijeva je u dva seta svladala Talijanku Robertu Vinci i tako zauzela svoje mjesto u polufinalu. Talijanka je Ruskinji uspjela oduzeti samo tri gema u cijelom meču, u prvom setu bilo je 6:1 za Dementijevu, a drugi je završio rezultatom 6:2. Dementijeva se tako našla među najbolje četiri tenisačice na turniru, a polufinalni meč između nje i Martine Hingis svakako će biti jedan od zanimljivijih.

WTA Tokyo Pan Pacific Open, četvrtfinale: Šarapova (Rusija, 1) - Sugiyama (Japan) 4:6, 6:0, 6:1, Ivanović (Srbija, 5) - Janković (Srbija, 4) 3:6, 6:4, 6:2, Hingis (Švicarska, 2) - Stosur (Australija) 6:0, 6:1, Dementijeva (Rusija, 3) - Vinci (Italija) 6:1, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolWTA Tour

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!