Tenis

Kvalifikacije u završnoj fazi

Dražen Patarčić • nedjelja, 04.02.2007.

Kvalifikacije za ulazak u glavni ždrijeb WTA turnira u Pattayi bliže se kraju. Danas su igrana i dva vrlo zanimljiva dvoboja kroz koje su kao pobjednice prošle Andreja Klepač i Shengnan Sun. Iz Pattaye ekskluzivno za Sportnet.hr javlja se Dražen Patarčić...

Nastavljene su kvalifikacije za četiri mjesta (startale su 32 kvalifikantice) koja vode u glavni turnir koji počinje u ponedjeljak petog veljače. Danas je bio vrlo zanimljiv dan u kojem su najzanimljivije mečeve igrale Amina Rakhim iz Kazahstana i Slovenka Andreja Klepač. Klepač se u prvom setu borila sa svojim izgubljenim servisom sve do desete igre kada se "probudila", izjednačila na 5:5, a zatim i preokrenula do 7:5. Drugi set je dobila s relativno laganih 6:2.

Na terenu broj jedan igrala se na izgled lagana partija između Erike Takao iz Japana i Shengnan Sun iz Kine. Prvi set Takao je dobila bez izgubljenog poena sa 6:0. U drugom setu dolazi do čudne promjene, jer izgledalo je kao da je Takao otišla u neki od shopping centara u Dusit resortu gdje se odigrava turnir i glatko izgubila 1:6. Kineskinja Sun se tako jednostavno vratila u meč. Treći set donio je sasvim izjednačenu borbu i set je otišao u tie-break.U zadnjoj odlučujućoj igri sa 7:3 slavila je Kineskinja koja će ujedno i biti sljedeća suparnica našoj susjedi Slovenki Klepač za plasman u glavni dio turnira. I ovaj kvalifikacijski dan zadovoljio je dobro popunjene tribine Tenis centra u Dusit resortu i sa atraktivnim poenima ali i s preokretima u igrama koje su nam ponudile tenisačice.

Slika 1 od 2.
Foto: Dražen Patarčić

Naša Jelena je danas saznala raspored i za igru parova u kojoj će nastupati sa Slovakinjom Jarmilom Gajdosovom. Njih dvije postavljene su za četvrte nositeljice turnira parova i u prvom kolu susrest će se protiv Sybille Bammer i Melindae Czink. Andrea Klepač u paru igra s Akgul Amanmuradovom protiv drugopostavljenih nositeljica Mare Santangelo i Nicole Pratt.

Ako vas zanima nešto više o samom turniru koji se održava u Pattayi, možete doći na službenu stranicu WTA Pattaye.

Sutra kreće natjecanje i u glavnom dijelu turnira, a neće biti veliko iznenađenje ukoliko neka od kvalifikantica izbaci poneku nositeljicu. Imale su tri dana vremena da se adaptiraju, prilagode terenu, klimi. Dok će ostale tenisačice tek proći taj dio adaptiranja u svojim prvim setovima, što u ovakvim (temperatura je oko 30 stupnjeva celzijusovih i nema hlada na terenu) uvjetima zna biti i pogubno jer pogledi tenisačica često zalutaju na okolne bazene prepunih turista.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolWTA Tour

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!