Nogomet

AZ uzdrmao PSV, Klassikier pripao Ajaxu

Hrvoje Rafaelić • nedjelja, 04.02.2007.

PSV izgubio domaću utakmicu nakon više od godinu dana i opasno ugrozio svoju bodovnu prednost pred nahuktalim Ajaxom. Feyenord se loše proveo u Amsterdam Areni dok je Pranjić sa svojim Heerenveenom osvojio tek bod. Uzbudljivu utakmicu vidjeli su gledatelji u Almelu...

Nakon samo tridesetak minuta igre, Ajax je već imao vodstvo od 3:0 protiv Feyenorda. Dvostruki strijelac za početno vodstvo domaćina bio je Wesley Sneijder koji je prvi gol dao u 20. minuti nakon slobodnog udarca u kojem je lopta promjenila smjer nakon što je pogodila nekoga u živom zidu. Nakon 12 minuta zabio je i svoj drugi gol nakon asistencije Ryana Babela.

Utakmica je mogla krenuti bolje za goste da je udarac Grka Chariestasa u četvrtoj minuti, umjesto na gredi, završio u Ajaxovoj mreži. Ali to očito nije zanimalo Babela koji je u ovoj utakmici odlučio popuniti prilično praznu rubriku asistencija. Asistirao je De Mulu za vodstvo od 3:0 nakon što je lagano zaobišao svoga čuvara. Ono što mu nije uspjelo u četvrtoj minuti, bivši Ajaxovac i europski prvak sa reprezentacijom Grčke je učinio u 42. minuti kada smanjuje na 3:1. Svoj dan Sneijder upotpunjava hattrickom u 87. minuti. Za Ajax je u početnoj postavi zaigrao povratnik Edgar Davids. Pružio je solidnu igru te je u 50. minuti zaradio žuti karton.

PSV je doživio drugi poraz zaredom. Na domaćem travnjaku izgubio je od AZ Alkmaara sa 2:3. Poveli su domaćini preko Farfana u 20. minuti i vodstvom od 1:0 otišlo se na poluvrijeme. Odmah nakon povratka iz svlačionica, točnije u 50. minuti, AZ izjednačava preko Moussa Dembeleja. Samo deset minuta poslije prvi put dolaze u vodstvo preko Julian Jennera. U 65. minuti Phillip Cocu izjednačava na 2:2 nakon asistencije Farfana. Taj rezultat stajao je na semaforu sve do 89. minute kada Jenner upošljava Koevermansa za konačnu pobjedu i prvi PSV-ov poraz na domaćem terenu još od prosinca 2004. godine.

Nac Breda je nakon pobjede nad PSV-om u prošlom kolu svladala i RKC Waalwijk na svom terenu golovima Salmona u 27. i 73. minuti. Počasni gol za goste dao je Berger u 20. minuti. Heracles je na domaćem terenu sve do 80. minute gubio sa 1:0 od Willem II. Onda izjednačavaju rezultat preko Tanghea. Prava drama se dogodila u sudačkoj nadoknadi vremena. Prvo je crveni karton zaradio domaći branič De Vries, da bi gosti poveli iz jedanaesterca kojeg je izveo Imschoot. Kada su svi očekivali pobjedu gostiju, Da Silva postiže gol za domaćine i spašava im bod. Eddy Bosnar utakmicu svoga Heraclesa odgledao je sa klupe. Danijel Pranjić i njegov Heerenveen još su u petak remizirali na gostovanju kod Groningena. Goste je u 70. minuti spasio prvi strijelac nizozemske lige, Brazilac Alves.

Eredivisie liga, 23. kolo rezultati: PSV - AZ 2:3, Ajax - Feyenord 4:1, ADO Den Haag - Utrecht 1:1, Vitesse - NEC 1:1, Sparta - Roda 2:2, Excelsior - Twente 1:2, Heracles - Willem II 2:2, Groningen - Heerenveen 1:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!