Tenis

Santangelo pobijedila ozljedu i Gajdosovu

Dražen Patarčić • utorak, 06.02.2007.

Prvog dana WTA turnira u Pattayi odigrano je nekoliko vrlo zanimljivih mečeva. Najteži posao imala je sve bolja Talijanka Mara Santangelo koja je unatoč problemima s ozljedom uspjela doći do pobjede protiv talentirane Slovakinje i nekada jedne od najperspektivnijih juniorki svijeta Jarmile Gajdosove...

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

U ponedjeljak u poslijepodnevnim satima u Pattayi je započeo glavni dio WTA turnira vrijednog 170.000 $. Odigrano je nekompletno prvo pojedinačno kolo u kojem je Australka Alicia Molik bila bolja sa 6:2 i 6:2 protiv Ukrajinke Katerine Bondarenko. Talijanka Mara Santangelo vodila je tešku borbu s lijevom nogom (zatezanje u butnom mišiću), ali i dobrom protivnicom Jarmilom Gajdosovom iz Slovačke i nakon tri seta sa 6:4, 5:7, 6:2 uspjela se plasirati u drugo kolo.

Također su svoje prve mečeve odigrale i Sania Mirza i Catalina Castano, a slavila je Mirza sa 7:6, 6:0. Kineskinja Shuai Peng svladala je Su Wei Hsieh iz Tajvana 6:1, 6:2, a u zadnjem meču pojedninačne konkurencije Ruskinja Anastazija Rodionova bila je bolja od domaće igračice Montinee Tangphong sa 7:5, 7:6(4).

Kasno navečer odigrana je za sada prva prava ljepotica turnira u igri parova. Bilo je predivnih poteza, za prave teniske gurmane, a ovako zanimljivog i napetog meča ne bi se posramio niti Wimbledon. Akgul Amanmuradova iz Uzbekistana i SWlovenka Andreja Klepač, koje su po prvi puta nastupile zajedno u paru, našle su se nasuprot uigrane kineske kombinacije Sun Shengnan i Shuai Zhang. Pružile su sjajan otpor, a bile i na pragu velikog iznenađenja da se plasiraju u drugo kolo. Meč je, što se vidi i po rezultatu, bio posve neizvjestan - 6:4, 5:7 i zadnja igra u kojoj se dugo tražio par za sljedeće kolo 9:11, za Kineskinje.

Slika 2 od 2.
Foto: Dražen Patarčić

U druga dva susreta parova nije bilo toliko napetosti. Sve je riješeno regularno i kratko. Chan Yung-Jan i Chuang Chia-Jung, tajvanska kombinacija, bile su bolje sa 6:1 i 6:1 od slovačko-tajlandske kombinacije Martina Sucha/Tongsalee Napaporn. Neha i Shikha Uberoi nisu se mogle ozbiljnije oduprijeti paru Vasilisa Bradina/Romina Oprandi koje su slavile s dva puta po 6:4.

Sve u svemu, prvi dan donio je mnoga uzbuđenja, puno gledalište, vrlo dobar tenis, neki mečevi su bili "pravi kolači".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolWTA Tour

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!