Automoto

Zameo ih snijeg

Hrvoje Bošnjak • petak, 09.02.2007.

Provezoše se kroz sto kilometara snježnih nanosa, padalina i ledenih zavoja, a Bosse i Seb su opet na svega deset sekundi razmaka. U biti, što se švedskog relija tiče u posljednjih par godina, dovoljno je uzeti tekstove stare godinu dana, opisati borbu gore navedenog dvojca za prvo mjesto i malo opisati kako se Solberg junački držao prva tri brzinca, te na kraju napisati poredak prvih deset vozača.

U miksu će uvijek biti dovoljno Skandinavaca, pokoji Austrijanac i jedan Talijan koji obično završi u snježnom nanosu. Tako je bilo i danas. Jedina promjena je u tome što je tijekom jučerašnje superspecijalke Löebov C4 WRC odbio poslušnost prilikom samog starta i time svog gazdu koštao dragocjenih osam sekundi. Rekli bismo nešto o Citroenovoj elektronici, ali ne želimo zvučati pristrano, te ponavljati sve ono što ''stručnjaki'' ponavljaju na mnoštvo foruma diljem lijepe nam naše.

Jednostavno ''zgasil se'', i gazda Seb je danas morao krčiti put kroz švedske snježne ledine i pritom dokazati da će zaostatak novog Citroëna na svim podlogama za već dokazanim Ford Focusom WRC biti nikakav, nepostojeći, minimalan ili prednost.

Da, bio je danas i Petter Solberg u vodstvu, ali je do kraja dana pao iza Grönholma i Löeba, samo dokazujući da BF Goodrich gume imaju značajan utjecaj na Subaruovo ponašanje, ali da njegova koncentracija, obzirom da je bivši svjetski prvak i nije jedna od jačih mu strana.

Među prvih deset vozača čak ih je sedam skandinavskih. Pivo i rakija za sve večeras, bar neće biti hladno u Karlstadu i Hagforsu večeras. Sutra nas čeka izvješće u pravo stanje stvari, obzirom da će se redoslijed okrenuti od petnaestog prema prvom, pa ćemo vidjeti kako Grönholm i Löeb voze kada ne glume ralicu Petteru Solbergu, Mikku Hirvonenu i Chrisu Atkinsonu.

Dani Sordo nije u ovoj grupi, on čak nije niti u istom svijetu s ovim vozačima kada govorimo o snijegu i ledu. Daleko je to još od vještine njegovog mentora, vječnog Carlosa Kralja Sainza.

I na kraju, da ne zaboravimo, jedan Talijan je vozio odlično, bio pri vrhu, a onda pobrao snježnu bankinu. Gigi Gigi, previše si talentiran da bi bio tako divlji....

Poredak na kraju prvog dana:
1. M. Grönholm (FIN/Ford) 1:05:21.3
2. S. Löeb (FRA/Citroën) + 11.1
3. P. Solberg (NOR/Subaru) + 22.6
4. H. Solberg (NOR/Ford) + 27.9
5. M. Hirvonen (FIN/Ford) + 31.0
6. T. Gardemeister (FIN/Mitsubishi) + 34.9
7. D. Carlsson (ŠVE/Citroën) + 44.1
8. M. Stöhl (AUT/Citroën) + 1:05.0
9. C. Atkinson (AUS/Subaru) + 1:08.8
10. J. Latvala (FIN/Ford)+ 1:40.6
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolWRC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!