Košarka

Montepaschi očekivano u polufinalu, Lottomatica ispala

Ivana Spahija • petak, 09.02.2007.

Drugi dan četvrtfinala talijanskog TIM kupa donio je drugi polufinalni par. Tako će u sutrašnjem polufinalu snage odmjeriti Montepaschi i Benetton. U prvom susretu dana prvoplasirana momčad lige svladala je momčad Eldo Napolija, a u polufinalu ih čekaju košarkaši Benettona iz Trevisa koji su ostvarili pobjedu protiv Repešine Lottomatice...

Momčad Montepaschija iz Siene bez većih problema svladala je momčad Eldo Napolija i pobjedom od 86:69 rezervirala svoje mjesto u polufinalu. Cijeli je susret pripao košarkašima Montepaschija koji su igru držali na visokoj razini. U otvaranju susreta već su napravili razliku od deset poena, bilo je 12:2 u četvrtoj minuti. Do kraja prve četvrtine zadržali su istu razliku (25:15). Do poluvremena malo su pojačali košarkaši Elda koji su tada bili na -6 (43:37). U nastavku utakmice košarkaši iz Siene su zadržali svoj ritam igre i držali su razliku od sedam, osam poena ispred košarkaša iz Napulja (51:43 u trećoj četvrtini). U posljednjoj četvrtini raspucali su se igrači Montepaschija koji su u desetak minuta ubacili 25 poena i sa nedodirljivih 86:69 ušli u polufinale.

Mason Richard Rocca iz Elda je prvo ime susreta sa 21 ubačenim poenom, 13 skokova, dvije asistencije i stopostotnim učinkom u slobodnim bacanjima (7/7). Joseph Forte iz Montepaschija ubacio je 18 poena čemu je pridodao jedan skok i tri asistencije.

U posljednjem susretu četvrtfinala košarkaši Benettona svladali su Lottomaticu rezultatom 75:67. Susret su bolje otvorili košarkaši Lottomatice koji su na kraju prve četvrtine imali +2 (19:17). U nastavku su se probudili košarkaši Benettona koji su do odmora napravili razliku od +4 (37:33). Nastavak susreta donio je dominaciju momčadi iz Trevisa koji su na kraju treće četvrtine imali +5 (58:53), a susret su priveli kraju rezultatom 75:67 i tako se našli u polufinalu gdje će imati težak zadatak protiv momčadi iz Siene.

Prvo ime susreta je Terrell Lyday iz Montepaschija koji je ubacio 20 poena uz jedan skok i dvije asistencije. Iz momčadi Lottomatice najbolji je bio David Hawkins sa 16 postignutih poena, tri skoka i jednom asistencijom.

Sutra su na rasporedu susreti polufinala TIM kupa u kojima se sastaju Armani Jeans Milano i VidiVici Bologna te Montepaschi Siena i Benetton Treviso.

Talijanski TIM kup, četvrtfinale: Montepaschi Siena - Eldo Napoli 86:69, Benetton Treviso - Lottomatica Roma 75:67.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!