Nogomet

Hrvatski BB nezadrživ u Italiji

Ivana Spahija • subota, 23.12.2006.

Bjelanović i Budan ponovno su demonstrirali odličnu formu te je tako Bjelanović postigao dva pogotka u pobjedi Ascolija nad Chievom (3:0), dok je Budan zabio prvi pogodak u susretu protiv Lazija, ali je Parma u konačnici poražena 3:1…

Na domaćem terenu Inter je ostvario još jednu pobjedu zaredom, ovaj put nastradala je Atalanta. Utakmica je počela šokantno za domaćine, nakon pritiska gostiju u 16. minuti Doni je pogodio mrežu Julia Cesara za vodstvo Atalante od 1:0. Nakon tog pogotka Inter se probudio, crno - plavi su tražili priliku za izjednačenje. Ipak, na odmor se otišlo sa golom prednosti za Atalantu. U drugom poluvremenu Figo je ušao u igru umjesto Cambiassa i domaćini su zaredali dobre prigode za pogodak. Prvo je Adriano promašio prazan gol, a zatim je napadač Atalante Zampagna uputio udarac prema vratima Julia Cesara koji je završio pokraj gola. U 58. minuti Crespo je pao u šesnaestercu, ali sudac je odmahnuo rukom i odbacio zahtjeve za jedanaestercem igrača Intera. Pet minuta kasnije i Figo je srušen u šesnaestercu, ali ni ovaj put sudac nije pokazao na bijelu točku. Minutu poslije toga Adriano je uputio udarac prema vratima Calderonija kojeg su braniči Atalante blokirali, ali L'imperatore je glavom pospremio loptu u mrežu za izjednačenje. U 75. minuti počinjen je prekršaj nad Interovim veznjakom Maxwellom, iz slobodnog udarca gađao je Figo, a Loria je pogodio vlastitu mrežu za vodstvo i konačnu pobjedu Intera od 2:1 nad Atalantom.

Milan se polako vraća starim navikama pobjeđivanja, na gostovanju u Udinama svladao je Udinese rezultatom 3:0. Od prve minute crveno - crni su vladali terenom iako su i gosti imali prilika, u 20. minuti Kalac je odlično skinuo udarac Di Natalea. U 31. minuti nakon dodavanja Pirla u šesnaestercu je srušen Kaka koji je bio siguran strijelac sa bijele točke za 1:0. Niti pet minuta kasnije milanesi su povećali vodstvo, Gilardino je pogodio mrežu De Sanctisa za vodstvo Milana od 2:0. Početkom drugog poluvremena zaprijetili su domaćini, odlični Di Natale prijetio je vratima Milana, ali bez uspjeha. U 74. minuti susreta Oliveira je povisio na konačnih 3:0 za Milan i drugu pobjedu za redom crveno - crnih.

Roma je na domaćem terenu svladala slabašni Cagliari rezultatom 2:0. Taddei je prekrasnim golom škaricama već u petoj minuti susreta doveo Romu u vodstvo. Nadmoć Rome nije jenjavala tijekom cijele utakmice, početkom drugog poluvremena, u 56. minuti Mancini je nakon dodavanja Rosija zatresao mrežu Fortina za vodstvo Rome od 2:0. Igrači Cagliarija pokušali su nešto nakon drugog primljenog pogotka, ali Roma je zadržala koncentraciju i mirno dovela utakmicu do kraja za svoju novu pobjedu i hvatanje priključka za vodećim Interom.

Fiorentina je upisala još jednu rutinsku pobjedu, završilo je 4:0 protiv Messine. Tijekom cijele utakmice domaćini su imali premoć na terenu, to im se isplatilo u 17. minuti kad je Luca Toni postigao gol lobom za 1:0. Pet minuta kasnije Potenza je postigao pogodak za vodstvo Fiorentine od 2:0, lopta se nakon njegovog udarca od grede sretno odbila u mrežu gostiju. U posljednjoj minuti prvog poluvremena Liverani je povećao na 3:0. U drugom poluvremenu igrači Fiorentine su nastavili dominirati na terenu. U 50. minuti nakon odličnog dodavanja Tonija Mutu je bio precizan za vodstvo Fiorentine od 4:0. Tim je rezultatom i završila utakmica u kojoj je Fiorentina pokazala svu raskoš svojih strijelaca.

Catania je domaćim navijačima priredila pravu golijadu u utakmici protiv Sampdorije, završilo je 4:2 za domaćine. Već u 6. minuti domaćine je u vodstvo doveo Spinesi. Gosti su krenuli po izjednačenje i to im je uspjelo u 23. minuti kada je na 1:1 glavom izjednačio Palombo. Deset minuta kasnije, nakon pogreške gostujućeg vratara, Caserta je povisio na 2:1 za Cataniu. Ta prednost nije potrajala niti pet minuta, u 41. minuti na 2:2 je izjednačio Franceschini. Minutu prije kraja prvog poluvremena Spinesi je pogodio mrežu Castellazzija za vodstvo domaćina od 3:2. U posljednjim trenucima utakmice neizvjesnost domaće pobjede izbrisao je Spinesi golom za vodstvo Catanije od 4:2 i svoj hat - trick. Tragičar utakmice je svakako igrač Sampdorije Bazzani, početkom drugog poluvremena poništen je njegov pogodak, a nakon toga je ispred praznog gola pogodio gredu.

Ascoli je na domaćem terenu svladao Chievo rezultatom 3:0. Već u osmoj minuti susreta Paloucci je načeo mrežu slabašnog Chieva. Pet minuta kasnije, naš Saša Bjelanović pogodio je mrežu Sicignana za vodstvo Ascolija od 2:0. U 20. minuti poništen je gol Chieva, Obinna je pogodio mrežu Pagliuce, ali gol nije bio regularan. U 36. minuti susreta Bjelanović je glavom povisio na 3:0. Tijekom drugog poluvremena domaćini su diktirali igru, ali utakmica je završila rezultatom iz prvog poluvremena, Ascoli je slavio sa 3:0 i upisao važna tri boda na svoj konto.

Torino je na gostovanju u Livornu istoimenom klubu uzeo bod, utakmica je završila rezultatom 1:1. Nakon lošeg početka, gosti su se probudili i ušli u utakmicu, a njihov trud je nagrađen u 23. minuti kad je Cioffi zabio gol za vodstvo Torina od 1:0. Pet minuta kasnije gol domaćeg igrača Lucarellija kojega je postigao glavom nije priznat, iako se čini da je lopta ipak prešla gol crtu. U drugom poluvremenu iskazali su se domaćini, a u 60. minuti Lucarelli je postigao pogodak za 1:1 kako je ostalo do kraja utakmice. Ponovno se istaknuo vratar Torina Abbiati koji je svojim paradama spasio bod gostima.

Lazio je na gostovanju u Parmi zadao muke domaćinu i upisao još jednu gostujuću pobjedu rezultatom 3:1. U 4. minuti susreta nije priznat gol Igora Budana, a deset minuta kasnije crveni karton zaradio je Siviglia. U 18. minuti Budan je doveo Parmu u vodstvo, ovaj put regularnim golom kojeg je postigao nakon kornera. Parma je čuvala prednost sve do 30. minute kada je Stenardo izjednačio za 1:1. Tri minute kasnije, na 2:1 za goste povećao je Pandev. Lazio se probudio i u 45. minuti Rocchi je postigao gol za vodstvo Lazija od 3:1. U nastavku utakmice domaćini su imali nekoliko izglednih prilika, odličnim se pokazao Igor Budan kojemu je malo nedostajalo da postigne još poneki pogodak za Parmu. Ipak, gosti iz Rima uzeli su sva tri boda i učvrstili se na gornjem dijelu ljestvice.

Reggina je visokom pobjedom od 4:1 na domaćem terenu svladala Empoli. Već u trećoj minuti utakmice Leon je proigrao dvojicu braniča Empolija i sa ruba šenaesterca pogodio mrežu gostiju za vodstvo Reggine od 1:0. U devetoj minuti Amoruso je volejem iz blizine povećao na 2:0. Isti strijelac je u 28. minuti pogodio mrežu Ballija za vodstvo domaćina od 3:0. Reggina je utakmicu odlučila riješiti neizvjesnosti već u prvom poluvremenu, četvrti gol za domaćine postigao je Bianchi u 43. minuti susreta. U nastavku su gosti iz Empolija pokušali promijeniti rezultat, u 65. minuti Saudati je iz jedanaesterca postigao počasni pogodak za Empoli te konačan rezultat od 4:1 i pobjedu Reggine.

U Sieni je završilo 1:1 protiv raspoloženog Palerma. Gosti su imali nekoliko dobrih prilika, Di Michele je dva puta pogodio gredu protivničkog gola.Simplicio je doveo Palermo u vodstvo golom u 40. minuti utakmice, a samo minutu kasnije Rinaudo je izjednačio na 1:1. U nastavku utakmice domaćini su imali nekoliko izglednih prilika, Bogdani je u 54. minuti promašio prazan gol. Zbog neprimjerenog ponašanja, trener Siene Mario Beretta pri kraju utakmice poslan je na tribine, a Siena je prokockala priliku za uzimanje sva tri boda Palermu.

Serie A, 18. kolo: Udinese - Milan 0:3, Siena - Palermo 1:1, Reggina - Empoli 4:1, Parma - Lazio 1:3, Livorno - Torino 1:1, Inter - Atalanta 2:1, Roma - Cagliari 2:0, Catania - Sampdoria 4:2, Ascoli - Chievo 3:0, Fiorentina - Messina 4:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!