Nogomet

Scolari odlazi nakon EP-a

Vedran Stilin • srijeda, 27.12.2006.

Brazilski strateg na klupi portugalske reprezentacije Luiz Felipe Scolari izjavio je kako će otići s ovog mjesta nakon Europskog prvenstva 2008. godine…

Nakon što je primio nagradu za sportsku osobu godine Scolari je najavio svoje povlačenje s klupe Portugala poslije Europskog prvenstva 2008. godine. Tako je već sada donio odluku koju ne namjerava promijeniti jer nakon tog natjecanja istječe mu petogodišnji ugovor sa Savezom.

"Logično je da se tada raziđemo jer najbolje je biti trener pet do šest godina na jednom mjestu. Nakon toga treba se povući", rekao je Scolari kojega su mnogi povezivali s izborničkim mjestom engleske reprezentacije, ali je ovaj to odbio: "Nisam to mogao prihvatiti jer bi to bila izdaja Portugala koji se tada pripremao za Svjetsko prvenstvo."

Brazilac je svoju riječ već održao 2002. godine kada je prije početka SP u Japanu i Koreji najavio da će se po završetku povući s klube Brazila. Najtrofejnija svjetska reprezentacija tada je došla do petog naslova svjetskog prvaka, a Scolari je učinio ono što je i najavio.

Nema dvojbe da i ovaj puta neće biti tako jer iza njega su odlični rezultati s Portugalom koji je kao domaćin EP-a osvojio drugo mjesto te ovogodišnje Svjetsko prvenstvo okončao na četvrtoj poziciji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!