Tenis

Kreće Hopman Cup

Maja Giljanović • petak, 29.12.2006.

Devetnaesto izdanje ekshibicijskog turnira mješovitih reprezentacija starta sutra, 30.12. i završava 5.1.2007., a splitski brat i sestra Mario i Sanja Ančić pokušat će ponoviti 1996. godinu te pobjedu para Ivanišević/Majoli...

Hopman Cup je, inače, nazvan po Harryju Hopmanu, jednom od najvećih igrača te zacijelo najvećem treneru kojeg su down under ikada imali i s kojim je Australija u 31 godini njegova vođenja Davis Cup reprezentacije, prestižnu titulu osvojila čak 15 puta. Turnir u Perthu je Paul McNamee lansirao 1989. u koprodukciji s osvajačem Australian Opena i Wimbledona Patom Cashom, a ležernost natjecanja iz godine u godinu privlači ponajbolje igrače s ATP i WTA lista.

Iako su se organizatori suočili s neočekivanim odustajanjima uslijed ozljeda, u prvom redu Kiefera (Francuska zamijenila Nijemce) i V. Williams, sastavi osam reprezentacija podijeljenih u dvije skupine jamče atraktivnost.

Vezane vijesti

U skupini A tako će se naći reprezentacije Rusije, prvi nositelji u sastavu Petrova/Tursunov, Francusku će predstavljati Golovin/Haehnel, domaćine Molik/Philippoussis, a branitelje naslova, Amerikance Harkleroad/Fish.

Skupinu B predvode drugi nositelji Španjolci koje predstavljaju Medina Garrigues/Robredo, zatim pobjednici premijernog azijskog izdanja HC-a, Indija u sastavu Mirza/Bopanna, a uz Ančiće tu su sa Safarovom/Berdych i jaki Česi.

Sutrašnji program otvara dvoboj između Nadje Petrove te Alicije Molik, a na teren će i reprezentacije Francuske i SAD-a. Mario i Sanja, pak, startaju prvog dana 2007. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!