Zimski sportovi

NHL: Broj 19 Red Wingsa odlazi u povijest

Adam Bajić • srijeda, 03.01.2007.

"Hockeytown" sinoć je ovacijama pozdravio svoga kapetana Stevea Yzermana na kraju jedne bogate karijere. Zastava s brojem 19, kojega više nitko od Red Wingsa neće nositi, podignuta je svečano na vrh dvorane, njemu u čast…

Yzermanova profesionalna karijera trajala je 22 godine, od čega je čak 20 godina bio kapetan Detroita. Sjajan vođa, dodavač i strijelac, ali i čovjek, osvojio je tri Stanley Cupa i sakupio čak 1 755 bodova tijekom karijere. Od igranja hokeja oprostio se u 41. godini.

Kasnija utakmica između momčadi slavljenika i Anaheima počela je "uspavano", a odlučena je u drugoj trećini, koju su domaći dobili sa 2:1. Tako je ostalo i do kraja. Golove za Red Wingse dali su Schneider i Zetterberg, a za goste Getzlaf.

Flyersi su dobili i treću utakmicu u nizu i tek 11. u sezoni, ali dizanje s dna bit će jako teško. Tim više što se u ranoj fazi utakmice ponovo ozlijedio kapetan Forsberg. Najzaslužniji za pobjedu protiv Islandersa bio je Esche s 40 obrana.

NHL, rezultati: Detroit – Anaheim 2:1, Montreal – Tampa Bay 5:2, NY Islanders – Philadelphia 2:3, New Jersey – NY Rangers 2:3 (SO), Pittsburgh – Carolina 3:0, St. Louis - Chicago 1:4, Calgary – Vancouver 2:3, Edmonton - Florida 4:1, Minnesota – Atlanta 5:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!