Košarka

Vujčić MVP kola i najbolji u ukupnom poretku

Branimir Korać • petak, 05.01.2007.

Sjajnom predstavom u Rimu Nikola Vujčić si je priskrbio još jednu titulu MVP-a kola Eurolige. Naš reprezentativni centar ostvario je velikih 40 indeksnih bodova i to mu je pomoglo da dodatno poveća prednost u ukupnom poretku MVP-a sezone...

Playmaker:

Playmaker kola je organizator igre Lottomatice Mire Chatman koji je predvodio rimsku momčad u važnoj pobjedi protiv Maccabija. Chatman je ne tako davno pristupio Lottomatici i pokazao se kao veliko pojačanje. Sinoć je predvodio Repešinu momčad s 19 poena (2/2 za dva, 3/8 za tri, 6/8 slobodnjaci), pet skokova i sedam izborenih prekršaja. Upravo s njegovih pet poena u nizu Lottomaica je otvorila produžetak i stvorila ključnu prednost, a tijekom cijelog susreta igrao je odlično, kako u napadu, tako i u obrani.

Bek šuter

Još jedan igrač koji je odveo svoju momčad do vrlo važne pobjede. Rudy Fernandez bio je prvo ime susreta u kojem je Joventut u Beogradu svladao Partizana te tako jednom nogom ušao u drugi krug Eurolige. Fernandez je bio napadački vruć, ubacio je 26 poena (2/3 za dva, 5/9 za tri, 7/9 slobodnjaci) i bio najzaslužniji za pobjedu Joventuta. Vujošević je na njemu bezuspješno mijenjao čuvare, Rudy je bio nezaustavljiv.

Krilo

Sjajnu utakmicu odigrao je krilni igrač Arisa Jeremiah Massey u pobjedi protiv Napolija. Aris je pobjedom napravio veliki korak prema prolazu u slijedeću rundu natjecanja, a to mogu najviše zahvaliti inspiriranom Masseyu koji je bio nezaustavljiv. Brojke govore sve. Za 38 minuta ubacio je 22 poena (9/12 za dva, 0/1 za tri, 4/7 slobodnjaci), dodao je 12 skokova, četiri asistencije, četiri ukradene lopte i šest izborenih prekršaja. Indeksni zbroj daje sjajnih 38 bodova.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Krilni centar

MVP desetog kola Eurolige ponovno je Nikola Vujčić. "Vujo" je još jednom briljirao, ubilježio velikih 40 indeksnih poena, ali što to vrijedi kad Maccabi nije pobijedio. Još jednom je naš centar morao igrati sam, suigrači ponovno nisu raspoloženi, a protiv motivirane Lottomatice nije mogao vući momčad 45 minuta na svojim leđima. Statistika kaže kako je ubacio 33 poena (9/12 za dva, 3/4 za tri, 6/10 slobodnjaci) uz osam skokova, sedam asistencija i osam izborenih prekršaja. Još jednom je pokazao kako je daleko najkompletniji igrač na europskim parketima i zasluženo i u ovom kolu nosi titulu MVP-a kola.

Centar

Vujčića smo "pogurnuli" na poziciju krilnog centra kako bi otvorili prostor za još jednu sjajnu individualnu partiju u ovom kolu. Centar Fenerbahce Ülkera Kaspars Kambala igrao je sjajnu utakmicu protiv Benettona te pobjedi Turaka pridonio s 23 poena (8/12 za dva, 7/8 slobodnjaci), osam skokova i čak 11 izborenih prekršaja. Najbolja predstava Kambale ove sezone i to u pravo vrijeme.

U ukupnom poretku za MVP-a Nikola Vujčić s jučerašnjih 40 indeksnih bodova daleko je odmaknuo prvim pratiteljima. "Vujo" je na visokom prosjeku od 23.3 boda dok drugoplasirani Alex Acker iz Olympiakosa ima 20.8 bodova. Cibonin Brindley Wright lošom utakmicom u Malagi dodatno je pokvario prosjek i pao na deseto mjesto. Na ljestvici strijelaca vodi Juan Carlos Navarro, a Vujčić je i ovdje u vrhu, na trećem mjestu sa 16.6 poena po susretu. Prvi skakač Eurolige je Mirsad Turkcan s 9.56 skokova po susret dok su Vujčić i Wright na diobi petog mjesta sa 7.8 skokova po susretu. Što se tiče dodavača, na vrhu je Benettonov Grk Nikolaos Zisis s 5.1 asistencijom po susretu, četvrti je Zoran Planinić s 4.63 asistencije, a peti ponovno Nikola Vujčić s 4.3 asistencije. "Vujo" je među deset i u konkurenciji blokera gdje je u vodstvu Kosta Perović s dvije blokade po susretu, a Vujčić je na diobi sedmog mjesta s jednom blokadom po susretu. Šesti je Sandro Nicević s prosjekom od 1.1. Davor Kus predvodi strijelce s linije slobodnih bacanja s 59 ubačenih bacanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!