Tenis

Janković i Zvonareva za naslov

Branimir Korać • petak, 05.01.2007.

WTA turnir u Aucklandu stigao je do same završnice. Za naslov najbolje igrat će prva nositeljica Jelena Janković iz Srbije te peta nositeljica Vera Zvonareva iz Rusije koje su tijekom tjedna pokazale najviše...

Jelena Janković do finala je došla nakon svega 15 minuta igre. Camille Pin predala je meč kod vodstva prve nositeljice 3:0 zbog ozljede tetive koja ju je onemogućavala u igranju. "Nisam mogla trčati, normalno podići nogu, a tako nema smisla igrati", komentirala je nakon meča Pin dok je Janković dodala kako joj je žao što je na taj način došla do finala, ali opet smatra da je Pin pametno postupila obzirom da se približava Australian Open.

Vera Zvonareva je pak morala odraditi cijeli meč protiv Amerikanke Jill Craybas. Peta nositeljica na kraju je slavila sa 6:3, 7:5 nakon 80 minuta igre. U prvom setu Zvonareva je brzo došla do dvostrukog breaka i s lakoćom uzela set da bi u drugom setu Craybas pak imala dvostruki break i vodstvo 4:1, no nije ga uspjela zadržati. Ruskinja se vratila i preokrenula set u svoju korist.

Zvonareva i Janković dosad su se sastajale tri puta, a dvije pobjede ubilježila je Ruskinja. Posljednji meč igrale su prošle godine u Cincinnatiju gdje je Zvonareva bila vrlo uvjerljiva sa 6:1, 6:1 u četvrtfinalu.

WTA Auckland, polufinale:
Jelena Janković (SRB, 1) - Camille Pin (FRA) 3:0, predaja Pin, Vera Zvonareva (RUS, 5) - Jill Craybas (USA) 6:3, 7:5.

WTA Auckland, parovi polufinale:
Husarova/Suárez (SVK/ARG, 1) - Daniilidou/Woehr (GRE/GER, 3) 6:4, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!