Tenis

Moya zaustavio Karlovića

Branimir Korać • petak, 05.01.2007.

Ivo Karlović morao se zadovoljiti četvrtfinalom na ATP turniru u Chennaiju. Među osam najboljih igrao je protiv španjolskog veterana Carlosa Moye koji se pokazao prečvrstim i odnio pobjedu u dva seta sa 6:4, 7:6...

Ivo Karlović još će morati pričekati na pobjedu nad Carlosom Moyom. Iskusni Španjolac bio je uspješniji i u trećem međusobnom dvoboju, ovaj puta na turniru u Chennaiju gdje je već dva puta odlazio do same završnice. Da mu atmosfera u indijskom gradu odgovara, Moya je pokazao i danas odigravši dobar meč i eliminiravši našeg trećeg igrača nakon sat i 17 minuta igre.

Naš tenisač nije imao pravu šansu, možda se ona otvorila u tie-breaku drugog seta kada je poveo 4:1, ali Moya ga je sustigao i na kraju prestigao. U ostatku meča Španjolac je bio taj koji je dominirao, a o tome govori i broj break prilika - Moya je imao četiri i iskoristio jednu, a Ivo nije imao niti jednu.

U prvom setu rješenje je došlo kod 3:3 kada Moya koristi Karlovićeve probleme s ubačajem prvog servisa i radi break. Bila je to ujedno prva i jedina prilika za oduzimanje servisa u tom setu. Do kraja seta obojica su čvrsto držali svoje servise što je više, naravno, odgovaralo Moyi.

U drugom setu Moya vrlo rano, već kod 1:1, dobiva priliku doći do velike prednosti. Na Karlovićev servis ima 0:40, ali naš tenisač ubacuje četiri asa u nizu i ostaje u igri. Nastavak seta sliči prvom setu, s tom razlikom da breaka nije bilo. U 13. igri Karlović je poveo s 4:1, no Moya se brzo vratio, Kod 6:6 došao do mini breaka i iskoristio prvu meč loptu.

S lakoćom su do polufinala došli Rafael Nadal i Stefan Koubek koji igraju vrlo uvjerljivo na ovogodišnjem izdanju turnira u Chennaiju. Posljednji polufinalist je Xavier Malisse koji je nakon gubitka seta protiv Santoroa odigrao gotovo savršeno i sa 6:0 dovršio posao.

ATP Chennai, četvrtfinale:
Carlos Moya (ŠPA, 5) - Ivo Karlović (HRV) 6:4, 7:6(6), Nadal (ŠPA, 1) - Sanguinetti (ITA) 6:3, 6:2, Malisse (BEL, 3) - Santoro (FRA, 6) 6:4, 4:6, 6:0, Koubek (AUT) - Benneteau (FRA, 4) 6:1, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!